Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Hevosurheilu: Keinoäly ollaan tuomassa mukaan ravimaailmaan

ravit
AOP

Helsinkiläinen SUORA Broadcast vastaa TotoTV-lähetyksistä ja kertoo nyt Hevosurheilun haastattelussa aikeistaan tuoda keinoälypalveluita ravien pariin.

SUORA Broadcastin kehitysjohtaja Juha Koskela kertoo tarkemmin yrityksen aikeista.

– TV-kuvasta lukemalla voidaan keinoälyllä saada selville, jos hevosen ravissa on sanomista. Käymällä aikaisempaa materiaalia läpi voidaan myös verrata sen ravia live-kuvasta aikaisempaan raviin ja nähdä muutokset suuntaan tai toiseen. Esimerkiksi pään asentoa ja liikkeitä voidaan kohtuudella tulkita kuvasta, Koskela visioi.

Sivutuotteena syntyy esimerkiksi paikannusgrafiikkaa ja apua tuomaritoimintaan.

– Paikannuksessa on käytettävissä erilaisia tekniikoita, mutta ongelma on, että yksikään ei tuota luotettavaa tietoa yksinään. Yhdistämällä perinteistä tutkateknologiaa ja kuvasta tunnistamiseen keinoälyä syntyy luotettava lopputulos.

– Keinoäly pystyy myös lukemaan kuvasta, missä kohtaa hevonen lähtee laukalle ja antaa laukan alas, tai voi laskea kädenliikkeistä piiskanlyönnit lähdön aikana. Tekoäly voi tunnistaa käden liikkeet, Koskela lisää.

Tähän mennessä keinoälyä on käytetty hyväksi eniten jalkapallossa, jossa kyseinen tekniikka tuottaa esimerkiksi Veikkauksen Live-vedossa ottelun kulkua kuvaavan datan. Kilpajuoksu uusien lajien pariin on tuotantoyhtiöiden kesken käynnissä.

– Se voittaa, joka saa uutta tekniikkaa ensimmäisenä valmiiksi. Mekin olemme avaamassa toimiston Ruotsiin. Sinne on turha lähteä kilpailemaan vain hinnalla, jos ei ole tarjota mitään uutta, Koskela toteaa.

Ensimmäisten uusien palvelujen raveihin hän uskoo valmistuvan vuoden sisällä.

Lähde: Hevosurheilu

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut