Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Tommi Siirilä ylisti Hakametsän EM-lentopalloyleisöä: “Tuntui hurjalta pelata heidän edessään näin pitkän tauon jälkeen”

Tommi Siirilä keskitorjuja Suomi
AOP

Suomen keskitorjuja Tommi Siirilä oli yksi Suomen näkyvimmistä hahmoista EM-turnauksen Espanja-pelissä. Mies kertoi, että kotiyleisö oli merkittävä tekijä loistovireen takana.

Vaikka Suomessa onkin vielä runsaasti erilaisia korona-rajoituksia päällä, niin Hakametsä oli Espanja-pelissä loppuunmyyty rajoitusten puitteissa. Keskitorjuja Tommi Siirilä ylisti kotiyleisöä.

– Täysi Hakametsä oli mahtava 1,5 vuoden jälkeen. Pelkäsin kesän jälkeen, että saako yleisöä tulla yhtään, kun on tällainen ainutlaatuinen tilaisuus. Olisi ollut todella harmi, jos ei olisi päässyt katsojia ollenkaan halliin.

– Vaikka perhe ja ystävät ovatkin täällä, se, ettemme pääse näkemään heitä on pieni paha siitä, että voimme pelata turvallisesti, ei siinä ole nokan koputtamista. Kyllä sitä on väärässä paikassa, jos ei tällaisessa paikassa syty tähän hommaan. EM-kisat ja täysi Hakametsä, mitä sitä parempaa voi olla.

Suomi peittosi jo avausottelussaan Pohjois-Makedonian 3-1 ja nyt kaatui Espanja 3-0. Siirilä oli Suomen parhaita pistemiehiä ja jakoi kiitosta passareille saamastaan tarjoilusta.

– Paljon tuli passia ja pallo kuoli hyvin, ei siinä mitään sen kummempaa. Taktiikkanamme oli tällä kertaa, että lähdemme vähän keskemmältä. Toivon, että sitä käytettäisiin jatkossakin, onhan sitä kiva pelata, kun tulee passeja, Siirilä virnuili.

– Tänään oli kaikilta parempi esitys kuin mitä oli Pohjois-Makedoniaa vastaan. Yleisö oli ihan älytön, tuntui hurjalta pelata heidän edessään näin pitkän tauon jälkeen.

Kaksi otettua voittoa ja kuusi kerättyä pistettä lämmittivät Siirilän mieltä.

– Totta kai kaikki tietävät sen, että nyt on kaksi painepeliä pois alta ja ne voitettiin hienosti. Huomiseen on helpompi lähteä nyt. Huomenna on tietysti eri tilanne, kun olemme selvästi haastajia. Mutta annamme kaikkemme ja katsotaan, mihin se huomenna riittää, mies alusti Venäjä-peliä.

Venäjä kuuluu maailman lentopalloeliittiin ja on kivikova vastus kenelle tahansa. Siirilä toteaa, että Suomi tuntee Venäjän ja osaa varautua joukkueen hyvyyteen.

– Meidän täytyy pelata rohkeasti, varmistelemalla ei saada mitään aikaiseksi. Tietysti samaa myös, millä tänään pärjäsimme. Puolustuksemme oli älyttömän hyvää ja sillä pärjäämme. Hyökkäyksessä pyrimme nopeaan peliin, likaiseen lentopalloon, niin kuin sitä sanotaan. Pyrimme painamaan palloa kenttään, eikä aina lyödä täysillä.

Venäjän torjuntapeli on tunnetusti hurjaa. Siirilän mukaan tornin kokoisia vastustajia vastaan täytyy lähteä aivan erilaisella tyylillä kuin muita vastaan.

– Venäläiset ovat kaikki 210 senttiä pitkiä ja kun he hyppäävät, torjunta on erilainen kuin kaikilla muilla. Meidän täytyy pelata järkevästi, ei meidän kannata lähteä lyömään täysillä torjuntaa kohti. Emme saa sillä mitään aikaiseksi.

EM-kisat vedetään läpi monista muista arvokisoista tutuilla kuplaolosuhteilla. Se tarkoittaa joukkueille pitkiä iltoja hotelleilla ja minimimäärää kontakteja. Siirilän mukaan se on tylsää, mutta vastakeinojakin onneksi löytyy.

– Olemme tietysti harjoitelleet joka päivä ja se vie osan ajasta ja videoita katselemme jonkin verran. On siinä kuitenkin useampi tunti päivässä, että tulee istuttua hotellihuoneessa. Meillä on siellä PlayStationit ja Netflix, niin olemme pärjänneet.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Lentopallo