Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Yle: Oliver Helanderin vammakierre sai jatkoa

Oliver Helander keihäänheitto
AOP

Oliver Helanderin olympiakausi oli vaikeuksien sävyttämä. Tammikuussa 2020 leikattu olkapää oireili koko harjoituskauden ja vielä kilpailukauden alussa, samoin pitkään vaivannut akillesjänne.

Kalevan kisojen jälkeen Oliver Helander antoi lausuntoja, jotka enteilivät, että edessä olisi viime vuosien tapaan käynti leikkauspöydällä. Välivuoden mahdollisuus oli myös olemassa, mikäli magneettikuvat paljastaisivat vakavia vammoja.

Helander kävi viikolla Kuopiossa huippukeihäänheittäjien olkapääoperaatioita suorittaneen ortopedi Urho Väätäisen vastaanotolla. Kuvattavana olivat Helanderin heitossa kipua aiheuttaneet heittokäden olkapää, oikean jalan nilkka ja akillesjänne.

– Nilkassa ja olkapäässä ei ollut mitään suurta ongelmaa. Olkapään revennyt jänne näytti paljon paremmalta kuin viime talvena, minkä panin merkille jo loppukesän kisoissa. Se on ollut paljon parempi kuin alkukesästä ja varsinkin viime talvesta, jolloin se oli vielä aika kipeä. Eteenpäin on menty.

– Oli todella positiivista, ettei olkapäätä tarvitse leikata. Nilkka ja akilleskin näyttivät ihan hyvältä, Helander iloitsi.

Sen sijaan Helander sai jobinpostia odottamattomalta suunnalta. Magneettikuvaus paljasti Helanderin oikeasta ranteesta repeämän, joka vaatii putsausleikkauksen. Sen Väätäinen suorittaa 21. syyskuuta. Helanderin mukaan vamma on peruja viime joulukuulta.

– En tiedä yhtään, mistä se tuli. Yhtäkkiä ranne oli vain todella kipeä. Sitten se parani eikä vaivannut kesän aikana. Putsaus tehdään kuitenkin, jotta voin treenata hyvin kauden aikana, Helander kertoi.

Ranne vaatii 6–8 viikon lepoa, muttei Helanderin mukaan vaikuta harjoitteluun merkittävästi. Tokion olympialaisissa tullut lähentäjävamma parani levolla, minkä ansiosta Helander päätti heittää Kalevan kisoissa. Sieltä alkanut positiivinen kierre sai edellä mainittujen uutisten myötä jatkoa.

Helanderin päätähtäin on selvä: terveenä pysyminen on edellytys kilpailemiselle ja sitä kautta aiempaa useammin huipputuloksille.

– Terveys on tässä tilanteessa se kaikista tärkein homma. Jos saisin heitettyä koko talven, se auttaisi varmasti aika paljon, Helander sanoi.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu