Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Länsiväylä: Espoon koripalloturnauksessa kohua aiheuttanut Suvela Warriors sai sanktioita

koripallo
AOP

Koripalloliitto on asettanut espoolaisen Suvela Warriors -juniorikoripallojoukkueen valmentajan neljän kuukauden toimintakieltoon elokuisessa Tallink-turnauksessa sattuneen välikohtauksen takia.

Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara sanoo, että valmentaja asetti huonon esimerkin pelaajilleen rynnättyään kentälle.

– Valmentajan tehtävä on johtaa joukkoja. Ryntääminen kentälle oli huonon esimerkin antamista, Tammivaara sanoo.

Välikohtaus sattui Espoossa 28. elokuuta pelatussa kansainvälisessä Tallink-turnauksessa. Suomen Koripalloliitto Ry:n osapuolilta pyytämistä lausunnoista kävi ilmi, että Warriorsin pelaaja tönäisi ottelun erotuomaria ottelun päätyttyä. Tämän jälkeen erotuomari läpsäisi pelaaja kasvoihin.

Tilanne johti siihen, että Suvela Warriorsin pelaajat ja valmentaja ryntäsivät kentälle jahtaamaan erotuomaria. Koripalloliiton mukaan pelaajat ja valmentaja käyttäytyivät uhkaavasti ottelun molempia erotuomareita kohtaan.

Warriors-pelaajalle liitto asetti kahden kuukauden pelikiellon. Lieventävänä asianhaarana liitto piti pelaajan kohdalla sitä, että myös erotuomarin vastareaktio oli tuomittava. Lisäksi Koripalloliittoon kuuluvaa Suvela Warriorsia rankaistiin varoituksella.

Tammivaaran mukaan liitto ei voinut rankaista pelaajaa läpsäissyttä tuomaria, sillä tämä on ulkomaalainen. Tuomarin toiminnasta raportoidaan hänen kotimaansa lajiliitolle.

Tammivaara korostaa, että koripallo-otteluissa ei voida sallia Espoossa koettua tilannetta. Hän sanoo olevansa erityisen pahoillaan turnauksen osallistujien ja järjestäjien puolesta, sillä paluuta peleihin oli odotettu pitkän koronatauon jälkeen.

– Kyseessä oli todella iso juhlapäivä, ja tunteet olivat pinnassa.

Perinteikkään turnauksen järjestelyistä vastasivat Tapiolan Honka ja Espoo Basket Team.

Suvela Warriorsin valmentajan toimintakielto päättyy 31.12. ja pelaajan kilpailukielto 7.11.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo