Seuraa meitä:

Kamppailulajit

Robson Conceição valittaa Óscar Valdezille häviämästään titteliottelusta

Óscar Valdez ylemmän höyhensarjan mestari WBC-liitto nyrkkeily
AOP

Óscar Valdez peittosi Robson Conceiçãon nyrkkeilyn WBC-liiton ylemmän höyhensarjan titteliottelussa. Conceição kokee kuitenkin kokeneensa vääryyttä niin tuomariston kuin Valdezinkin taholta.

Robson Conceição on tehnyt valituksen nyrkkeilyliitto WBC:lle sen jälkeen, kun hän oli yksimielisillä tuomariäänillä hävinnyt Óscar Valdezille perjantaina Yhdysvaltain Arizonan Tucsonissa. Asiasta kertoi hänen managerinsa Sérgio Batarelli.

Valituksen mukaan epäkohtiin kuuluivat pistetuomaristo, kehätuomari ja se, että Valdezin annettiin säilyttää tittelinsä huolimatta siitä, että hän antoi positiivisen doping-näytteen kielletystä fentermiini-aineesta viime kuussa.

WBC käyttää Vapaaehtoista antidoping-liittoa VADA:a doping-testauksessaan. VADA luettelee fentermiinin piristeeksi. Siitä huolimatta WBC salli Valdezin säilyttää mestaruutensa ja Pascua Yaqui Tribe Commission antoi hänen otella.

Ottelu oli tiukka ja Conceição hallitsi viittä ensimmäistä erää ennen Valdezin nousua. Yksi tuomari, Stephen Blea, käänsi ottelun 117-110 Valdezin hyväksi. Kahdella muulla tuomarilla oli sama tulos: 115-112. Blea, joka tuomitsi vain kolme erää Conceiçãolle, julkaisi maanantaina WBC:n kautta lausunnon, jossa sanottiin, että pisteet 117-110 eivät ole tarkkoja eivätkä edusta kehän toimintaa.

Blea sanoi erehtyneensä jättäessään tuomitsematta kaksi erää, joissa hän ei löytänyt selvää voittajaa, lukemin 10-10, vaan pisteytti ne Valdezin voittamiksi, jolloin mestari hyötyi tiukuoistia kierroksista. Blea sanoi myös, että yleisön meteli vaikutti häneen. Valdez on ottanut Tucsonin kotikaupungikseen, ja paikalla oli yli 4 500 fania.

Katsottuaan ottelun ESPN+:n kautta uudestaan, Blea uskoo nyt, että Valdez voitti ottelun 115-112 tai jopa 114-113. Tuomari sanoi ottaneensa yhteyttä WBC:n virkailijoihin läpäistäkseen perusteellisen koulutus- ja tarkistusohjelman, eikä hän hyväksy mitään mestaruusottelutehtäviä ennen kuin olen suorittanut tämän prosessin.

Batarelli teki valituksen WBC:n presidentille Mauricio Sulaimanille maanantaiaamuna ja vaatii välitöntä uusintaottelua tai Conceiçãolle ykköshaastajan sijoitusta.

Hän kutsui erotuomari Tony Zainon esitystä puolueelliseksi, mikä oli selkeä viittaus Zainon kyseenalaiseen päätökseen vähentää yksi piste Conceiçãolta yhdeksännessä erässä, kun hän osui takaraivoon. Se näytti kevyeltä osumalta, eikä mitään varoitusta annettu etukäteen. Myöhemmin Valdez löi tiukan samanlaisen lyönnin, mutta häntä vain varoitettiin.

Batarelli huomautti, että ei ollut yhtään erää, jossa Conceição olisi ollut alakynnessä Valdezia vastaab CompuBoxin mukaan. Tietenkin pisteytyksessä on paljon enemmän asioita kuin yksinkertaisesti se, joka saa enemmän lyöntejä.

– Se on vitsi. Tämä kaveri ei ole pätevä tuomitsemaan maailmanmestaruusottelua. Kuka hänet nimitti? Tämä on yksi hemmetin sotku. Tämä on hemmetin vitsi.

– Miksi tarvitaan doping-testejä, jos ihmiset voivat jyrätä sen yli, kun se on heille hyväksi? Se ei ole reilua. Se ei todellakaan ole reilua. Toivon, että Sulaiman ottaa huomioon valitukseni. Brasiliassa koko lehdistö puhuu tästä. Se on vaikeaa, Batarelli raivosi.

Ilman pistevähennystä Valdez olisi voittanut 115-113. ESPN tuomitsi ottelun Conceiçãon hyväksi 114-113. Ilman vähennystä Blea uskoo, että ottelu päättyi Valdezin voittoon 115-113 tai tasapeliin.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Kamppailulajit