Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Entinen paralympiakultamitalisti James Brown tuomittiin Extinction Rebellion -protestitempauksestaan

Extinction Rebellion mielenosoitus London City airport lokakuu 2019
AOP

Entinen paralympiavoittaja James Brown, joka liimasi itsensä lentokoneen kattoon Extinction Rebellion -mielenosoituksen aikana, on tuomittu vuoden vankeusrangaistukseen.

Näkövammainen paralympiaurheilija James Brown nousi British Airwaysin koneen päälle Englannin Lontoossa London Cityn lentokentällä lokakuussa 2019. 56-vuotias liimasi oikean kätensä Hollannin Amsterdamiin matkalla olleeseen koneeseen ja kiinnitti puhelimen oveen, jotta se ei sulkeutuisi.

Pohjois-Irlannissa syntynyt Brown, joka edusti Iso-Britanniaa pyöräilyssä ja yleisurheilussa ennen kuin kilpaili Irlannin väreissä maastohiihdossa, vietti tunnin lentokoneessa ennen kuin hänet poistettiin.

Syyttäjät sanoivat aiemmin, että hän aiheutti häiriöitä yli 300 British Airwaysin matkustajalle ja maksoi lentoyhtiölle 40 000 puntaa.

Kaksinkertainen kultamitalisti tuomittiin 12 kuukauden ehdottomaan vankeuteen, josta hän suorittaa puolet.

Brown, joka edusti itseään oikeudenkäynnissä, kiisti syytteen julkisen haitan aiheuttamisesta ja väitti, että hänen oli “Tehtävä jotain mahtavaa” kiinnittääkseen huomiota ilmastonmuutokseen.

Hänet todettiin syylliseksi heinäkuussa, kun valamiehistö oli pohtinut alle tunnin.

Jutun tuomari Gregory Perrins ei arvostanut Brownin tempausta.

– Käytit kyynisesti vammaisuuttasi toteuttaaksesi suunnitelmasi, tuomari sanoi.

– Oikeus osoittaa mieltä ei oikeuta sinua aiheuttamaan suuria häiriöitä suurelle lentokentälle yksinkertaisesti siksi, että pidät sitä oikeana asiana.

Tuomari totesi Extinction Rebellion -liikkeen olleen merkittävässä roolissa hankkeessa.

– Tässä tapauksessa toimitte yhdessä vähintään kymmenen muun aktivistin kanssa suunnitellaksenne ja toteuttaaksenne suuren häiriöteon.

– Tarkoitit aiheuttaa mahdollisimman paljon häiriöitä lentokentällä, jos et onnistuisi sulkemaan sitä kokonaan.

Tuomaristo kuuli, että Brown oli varannut lentonsa tempausaamuna ja hänelle oli tarjottu apua lennolle pääsemiseen vammansa vuoksi. Hänellä oli matkatavaroissaan pullo superliimaa, jota turvallisuusvirkailijat eivät olleet havainneet, syyttäjä Richard Witcombe sanoi. Brown kieltäytyi matkustamomiehistön tarjouksesta auttaa häntä istumaan ja kertoi, että hän aikoo kiivetä koneen katolle.

Tim Maloney, joka edusti Brownia tuomioistunnossaan, kertoi Brownin muutosaikeista.

– Hän on ilmaissut aikovansa olla enää osallistumatta lainvastaiseen mielenosoitukseen.

Maloney sanoi, että Brown oli ylittänyt esteet elääkseen menestyksekästä ja inspiroivaa elämää, kilpaillut viidessä paralympialaisissa ja hänestä oli tullut menestyvä liikemies.

Brown voitti pyöräilyssä paralympiapronssia vuoden 2012 kisoissa edustaessaan Irlantia ja kaksi yleisurheilukultaa Isolle-Britannialle, 800 ja 1500 metrillä, vuoden 1984 paralympialaisissa New Yorkissa. Hän on kilpaillut viisissä talvi- ja kesäparalympialaisissa eri lajeissa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut