Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Espanjalainen NBA-legenda Pau Gasol lopettaa uransa

Pau Gasol NBA-legenda Espanja
AOP

Koripalloliiga NBA:ssa 18 kautta pelannut pelannut espanjalainen Pau Gasol on ilmoittanut lopettavansa uransa. Gasol ehti niittää huikeaa menestystä niin seura- kuin maajoukkuetasollakin.

Pitkän uran Los Angeles Lakersissä tehnyt Pau Gasol saa tietojen mukaan myös komeimman mahdollisen kunnianosoituksen, kun Lakers aikoo jäädyttää miehen pelinumeron 16.

NBA-komissaari Adam Silver liittyi espanjalaisen ylistyskuoroon.

–  Gasol on epäilemättä yksi sukupolvensa menestyneimmistä pelaajista. Kaksinkertainen NBA-mestari, kuusinkertainen NBA All-Star -pelaaja, kolminkertainen olympiamitalisti ja maailmanmestari, Paul inspiroi lukemattomia faneja huomattavan taitonsa ja intohimonsa vuoksi.

– Mutta mikä erottaa Paun muista, on hänen väsymätön sitoutumisensa antamiselle kotimaalleen Espanjalle ja muille yhteisöille ympäri maailmaa, mikä on edelleen hänellä etusijalla. Onnittelemme Pauta erinomaisesta urasta ja kiitämme häntä siitä, että hän on niin omistautunut edustaja liigallemme.

Gasol ilmoitti vetäytyvänsä koripallosta tiistaina ja lopettavansa uransa, joka kesti yli kaksi vuosikymmentä ja ansaitsi hänelle kaksi NBA-mestaruutta ja maailmanmestaruuden Espanjan maajoukkueen kanssa. Lisäksi Gasol on kolminkertainen olympiamitalisti ja kolminkertainen Euroopan mestari vuosilta 2009, 2011 ja 2015.

41-vuotias Gasol oli jo ilmoittanut jäähyväisensä kansainväliselle koripallolle elokuussa sen jälkeen, kun Espanja hävisi Yhdysvalloille hänen viidensien olympialaistensa neljännesfinaalissa.

Gasol on ollut espanjalaisen Barcelonan sopimuspelaaja helmikuusta lähtien. Hän on kuitenkin kärsinyt vasemman jalan stressimurtumasta, jonka paraneminen venyi ja esti häntä pelaamasta lähes kaksi vuotta.

– Aion jäädä pois ammattilaiskoripallosta. Se on vaikea päätös niin monen vuoden jälkeen, mutta se on päätös, jota olen todella miettinyt.

Sikäli kun Lakers jäädyttää Gasolin pelinumeron 16, hänestä tulee 11. pelaaja, joka sai tämän kunnian. Muut ovat Kobe Bryant numerot 8 ja 24, Wilt Chamberlain 13, Elgin Baylor nro 22, Gail Goodrich 25, Magic Johnson 32, Kareem Abdul-Jabbar 33, Shaquille O’Neal 34, James Worthy 42, Jerry West 44 ja Jamaal Wilkes 52.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo