Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Kamppailulajit

IS: Mira Potkosen Rio de Janeiron olympialaisten puolivälieräottelu McLaren-raportin epäilyttävien otteluiden listalla

Mira Potkonen Katie Taylor Rio de Janeiron olympialaiset
AOP

Kanadalainen, pitkän linjan urheilujuristi Richard McLaren valittiin laatimaan raportti Rion olympianyrkkeilystä, kun esille nousi epäilyksiä lahjonnasta ja tulosten järjestelystä. Myös Suomen Mira Potkosen ottelu joutui epäiltyjen listalle.

Ilta-Sanomat kertoi, että Suomen nyrkkeilyliiton hallituksen puheenjohtaja Henrik Tavio on lukenut raportin, johon irlantilaisväitteet Katie Taylorin ja Mira Potkosen välisen ottelun luokittelemisesta epäilyttäväksi perustuvat. Potkonen voitti 2016 Rio de Janeiron olympiakisojen puolivälierissä Taylorin tuomariäänin.

- Olen lukenut professori Richard McLarenin raportin. Tulkitsen asian niin, että raporttiin on kerätty tulokset otteluista, joissa tuomariäänet eivät ole olleet yksimielisiä, Tavio sanoi Ilta-Sanomille.

Potkonen eteni Riossa lopulta pronssille asti voitettuaan Taylorin.

McLarenin raportissa on nostettu esille yhteensä 11 kappaletta 2016 olympiakisojen nyrkkeilyotteluita epäilyttävinä. Yksi niistä on Potkosen ja Taylorin välinen puolivälieräottelu. Raportissa käsiteltiin otteluita, joissa olisi nähty eri voittaja, mikäli kaikkien viiden tuomarin äänet olisi otettu huomioon.

Riossa sääntöjen mukaan kuitenkin vain kolmen tuomarin pisteet laskettiin ja kahden pisteitä ei huomioitu. Tietokone arpoi, keiden kolmen viidestä.

Potkonen voitti Taylorin tuomariäänin 2-1. Raportti paljastaa, että mikäli kaikkien viiden tuomarin äänet olisi huomioitu, Taylor olisi voittanut. Suomalaisella kävi siis pieni tuuri, mutta tuomio meni täysin sääntöjen mukaan. Raportissa todetaankin, ettei Potkosen ottelussa ollut aihetta jatkotutkintaan.

Potkosen ja Taylorin välisen ottelun tuomarilistassa huomio kiinnittyy siihen, että yksi ottelun viidestä tuomarista oli kazakstanilainen Rahymzhan Rysbajev. Kazakstanilainen oli raportin mukaan pyytänyt erään toisen ottelun lopputuloksen järjestämisestä Mongolialta lahjusta, jonka suuruudeksi arvioitiin 100 000-250 000 Yhdysvaltain dollaria.

Hänen ääntään ei laskettu mukaan Potkosen ja Taylorin välisen ottelun lopputulokseen.

Toinen epäilyttävä tuomari Potkosen ottelussa oli Ecuadorin Clemente Carrillo, joka antoi Potkoselle ja Taylorille samat pisteet, 38–38, mutta nimesi suomalaisen ottelun voittajaksi. Carrillo on mainittu raportissa yhtenä esimerkkinä olympiatasolle epäpätevänä tuomarina. Raportin mukaan on mahdollista, että turnaukseen on valittu tuomareita, jotka ovat olleet mukana tulosten järjestelyssä.

Carrillon manipulaatioepäilyjä vastaan puhuu se, että toisessa epäilysten alle nousseessa ottelussa hän oli arvioinut voittajaksi eri nyrkkeilijän, kuin sen, jota epäiltiin manipuloiduksi voittajaksi.

Se, että irlantilaiset nyt nostivat Taylorin ja Potkosen välisen ottelun esille raportista, ei yllätä puheenjohtaja Taviota.

- Ymmärrän irlantilaisten näkökulman: olisihan se heille mukavaa, jos tulos muuttuisi kabinettipäätöksellä, Tavio sanoi.

McLarenin ryhmän loppuraportissa todetaan, että Rion olympialaisissa oli todennäköisesti huijattu ja lopputuloksia oli manipuloitu. Raportin syyttävä sormi osoittaa Kansainvälisen nyrkkeilyliiton AIBA:n silloisen puheenjohtajan Ching-Kuo Wun ja toiminnanjohtajan Karim Bouzidin suuntaan. Raportin mukaan yksi manipuloinnista hyötynyt maa oli Bouzidin kotimaa Ranska.

Koko raportin pystyy lukemaan täältä.

Lähde: Ilta-Sanomat

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit