Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Kenia pyrkii kaikkien aikojen ensimmäiseksi yleisurheilun MM-kisoja isännöiväksi afrikkalaismaaksi

Nairobi Kenia
AOP

Vuoden 2025 yleisurheilun MM-kisojen isäntämaapaikka on haussa tällä hetkellä ja Afrikan maa Kenia on ilmoittautunut mukaan. Se pyrkii pääsemään isännöinnillään historiankirjoihin.

Kenian yleisurheiluliiton puheenjohtaja Jackson Tuwei on vahvistanut, että Kenia on toimittanut tarjouksen vuoden 2025 MM -kisojen järjestämiseksi. Tuwei uskoo, että Kenian historia maailmanluokan urheilijoiden tuottamisesta antaa heille todellisen mahdollisuuden tulla ensimmäiseksi yleisurheilun MM-kisojen afrikkalaisisännäksi.

– Meistä tuntuu, että Kenia on yleisurheilun hengellinen koti, Tuwei kommentoi.

Kenialla on rikas historia keski- ja pitkän matkan yleisurheilussa, ja siellä on tullut 60 MM-kisa- ja 34 olympiavoittajaa, ja heillä on tällä hetkellä myös kahdeksan naisten ja yhdeksän miesten maailmanennätystä.

Maailman yleisurheiluliitto WA kertoi, että se ei pysty vielä julkistamaan mitään tietoja saamistaan ​​tarjouksista ja kertoi BBC Sport Africalle, että prosessi on vasta alkuvaiheessa.

– Niitä ei ole koskaan järjestetty Afrikassa eikä koskaan Keniassa, joten uskomme, että on meidän aikamme, Tuwei lisäsi.

– Emme olisi onnistuneet saamaan tarjousta ilman hallituksen tukea, ja olemme erittäin kiitollisia.

Hän uskoo myös, että Kenian kokemus alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kisojen järjestämisestä aiemmin tänä vuonna ja alle 18-vuotiaiden yleisurheilun MM-kisojen järjestämisestä vuonna 2017 asettaa heidät hyvään asemaan.

– Olemme oppineet paljon näistä kahdesta tapahtumasta, ja uskon, että olemme nyt valmiita toimimaan näiden oppimiemme kokemusten mukaan, hän totesi.

Afrikan yleisurheiluliito johtaja Hamad Kalkaba Malboum sanoi jo vuonna 2017, että hän haluaisi maanosan isännöivän vuoden 2025 MM-kisoja ja mainitsi Kenian mahdollisena isäntänä.

WA vierailee tarjouskilpailukaupungeissa vuoden 2022 alussa ja voi ilmoittaa isännät maaliskuussa.

Yksi henkilö, joka haluaisi nähdä Keniassa pidettävän tapahtuman, on Yhdysvaltojen entinen MM-kisa- ja olympiavoittaja Justin Gatlin. Hän kilpaili äskettäin Kip Keino Classic -kilpailussa Nairobin Kasarani-stadionilla, joka isännöi MM-kisoja, jos Kenian tarjous onnistuu.

– Kenian MM-kisaisäntänä olisi loistava mahdollisuus, hän kertoi BBC Sport Africalle viime kuun tapahtumassa.

– Täällä on niin monia mestareita ja niin paljon hienoja kenialaisia ​​juoksijoita. Mielestäni maailman pitäisi pystyä näkemään, mistä he tulevat, kuinka ahkerasti he työskentelevät ja mikä tekee heistä urheilijoita.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu