Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

WADA julkaisi tutkinnan Iso-Britannian pyöräilyliiton antidoping-rikkeistä

Gunter Younger johtaja Maailman antidoping-toimiston WADAn Riippumaton tiedustelupalvelu I & I
AOP

Maailman antidoping-toimisto WADA julkaisi raportin tutkinnasta, joka koski Iso-Britannian pyöräilyliittoa BC:tä ja Iso-Britannian antidoping-järjestöä UKAD:ia vastaan asetettuja syytöksiä.

Maailman antidoping-toimiston WADA:n Riippumaton tiedustelupalvelu I & I on julkaissut yhteenvetoraporttinsa tutkittuaan väitteitä, joiden mukaan Iso-Britannian antidoping-järjestö UKAD antoi Iso-Britannian pyöräilyliitolle BC:lle vuonna 2011 mahdollisuuden analysoida doping-näytteitä urheilijoilta yksityisesti, käyttämällä laboratoriota, joka ei ole WADA:n hyväksymä kielletyn aineen seulontatarkoituksiin.

WADA I & I:n tutkinta, joka tunnetaan nimellä Operation Echo, aloitettiin maaliskuussa 2021, kun tiedotusvälineet kertoivat BC:n ja UKAD:n väärinkäytöksistä.

Operation Echo vahvisti, että helmikuussa 2011 BC keräsi näytteitä eliittipyöräilijöiltä ja seuloi näytteet androgeenin ja anabolisen steroidin nandrolonin varalta osana lisäravinteiden mahdollista saastumista koskevaa tutkimusta.

Toisin kuin WADA:n ja asiaa koskevan kansainvälisen standardin säännöt määräävät, näytteet keräsi BC:n henkilöstö eikä dopingvalvontaviranomaiset, niitä ei analysoitu WADA:n hyväksymässä laboratoriossa ja urheilijat toimittivat ne perusteella, että UKAD ei koskaan tietäisi tuloksia.

Operation Echo osoitti myös, että ainakin yksi UKAD:n työntekijä oli tietoinen tutkimuksesta ja että näytteet voidaan kerätä ja analysoida muussa kuin WADA:n hyväksymässä laboratoriossa. Tähän päivään mennessä UKAD:lla ei ole tietoa siitä, että se olisi koskaan saanut analyysituloksia ja sähköpostiviestejä, jotka olisivat osoittaneet UKAD:n reaaliaikaisen tietämyksen tärkeimmistä tapahtumista.

WADA I & I:n johtaja Gunter Younger totesi, että asioiden oikea laita saatiin selville.

– Operation Echo vahvisti henkilöiden mahdolliset väärinkäytökset sekä BC:ssä että UKAD:ssa tuolloin. Tämän tutkimuksen jälkeen kopio raportistamme toimitettiin WADA:n vaatimustenmukaisuus-, sääntöjen- ja standardien osastolle tarkasteltavaksi.

– Lisäksi yhteenvetoraportti toimitettiin Kansainväliselle pyöräilyliitolle UCI:lle, jonka alaisuudessa BC toimii ja Iso-Britannian Digitaalisen, kulttuurisen, median ja urheilun osastolle heidän huomionsa saamiseksi.

Enempää jatkotoimenpiteitä ei tulla näkemään.

– Operation Echo ei tee korjaavia suosituksia, koska vuoden 2011 tapahtumiin osallistuvat eivät ole enää UKAD:n palveluksessa, ja UKAD on jo ottanut käyttöön suojatoimenpiteitä toistuvan tapahtuman välttämiseksi. On tärkeää tunnustaa, että WADA I & I sai BC:n ja UKAD:n täyden yhteistyön ja avoimuuden koko tutkimuksemme ajan, Younger kiitti.

Operaatio Echo tutki myös kaksi muuta väitettä, joiden mukaan UKAD oli julkaissut yksittäisten urheilijoiden urheilijoiden biologisen passin tiedot BC:lle vuonna 2016 ja että UKAD oli antanut kahden urheilijan, jotka edistivät saastuneiden lisäravinteiden puolustamista haitallisten analyyttisten havaintojen jälkeen, testata kyseisiä tuotteita yksityisesti.

Väitettiin myös, että UKAD oli hyväksynyt tuloksena olevan analyysin tulokset myöhemmässä dopingin vastaisessa kuulemisessa. Operaatio Echo ei löytänyt todisteita näiden väitteiden tueksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut