Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kansainvälinen olympialiike ilmaisi huolensa afganistanilaisurheilijoiden tilanteesta

Afganistan Tokion paralympialaiset 2021
AOP

Kun Ṭālibān-liike nousi jälleen valtaan tämän vuoden kesäkuussa Afganistanissa, moni afganistalainen jäi jumiin maahan epävarmoihin oloihin. Tilanne on herättänyt huolta maailmanlaajuisesti.

Viime kuukausien aikana Kansainvälinen olympiakomitea IOC on yhteistyössä Kansallisten olympiakomiteoiden NOC:n, Kansainvälisten liittojen IF:n, IOC:n Afganistanin edustajan Samira Asgharin ja Pariisin 2024 olympialaisten järjestelykomitean kanssa tehnyt yhteistyötä Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestön UNHCR:n, useiden kansalaisjärjestöjen ja urheilujärjestöjen kanssa.

Kyseiset tahot ovat vieneet yli 300 olympiayhteisön jäsentä Afganistanista turvaan. Edelleen yli 700 ihmistä on kuitenkin vaarassa, koska he jäivät Afganistaniin. He ovat pääasiassa urheilua harrastavia naisia ​​ja tyttöjä sekä heitä tukevia ja naisten mahdollisuuksia harrastaa urheilua edistäviä henkilöitä.

Näiden Afganistanin olympiayhteisön jäsenten osalta IOC jatkaa apuaan kahdella eri tavalla. Ensinnäkin se tekee kaikkensa saadakseen heidät evakuoitua turvallisiin maihin. Toiseksi IOC:lle on kerrottu, että monet niistä, jotka joutuivat jäämään, kärsivät maan humanitaarisesta kriisistä, joka koskee ruoan ja vaatteiden saatavuutta.

IOC perustaa siksi humanitaarisen rahaston auttaakseen heitä näinä vaikeina aikoina. Molemmissa asioissa Qatarin olympiakomitea on tarjonnut logistista yhteistyötä Kabulin kuljetuksissa ja humanitaarisen avun jakelussa.

Äskettäin Kreetalla pidetyssä Kansallisten olympiakomiteoiden liiton ANOC:n yleiskokouksessa IOC vetosi kaikkiin NOC:ihin, jotta he ottaisivat yhteyttä hallitukseensa saadakseen lisää evakuointiin tarvittavia humanitaarisia viisumeja. Välittömästi tämän vetoomuksen jälkeen IOC sai useita avustussitoumuksia. Se korostaa, että ponnisteluja on tehostettu noin 700 jäljellä olevan ihmisen pelastamiseksi.

Raportissaan ANOC:n yleiskokoukselle Kreetalla IOC:n suhteiden ja olympiasolidaarisuuden johtaja James Macleod hahmotteli kokonaisvaltaista toimintaa, johon on ryhdytty koko olympialiikkeessä.

– On syytä panna merkille olympiayhteisön poikkeuksellisen solidaarisuuden henki tämän nopeasti kehittyvän humanitaarisen kriisin alussa. Itse asiassa kaikkien IOC:n toimien onnistuminen on ollut mahdollista tämän yhteistyön ansiosta. Epävarmoina aikoina Afganistanissa IOC ja kaikki kumppanimme ryhtyivät nopeasti suojelemaan ja auttamaan urheiluyhteisön jäseniä. Ja kun välitön kriisi on ohi, tämä tuki jatkuu.

Macleod totesi, että välitön painopiste on edelleen turvaamisessa evakuoimalla mahdollisimman monet turvallisuutensa puolesta pelkäävät olympiayhteisön jäsenet. Jatkossa painopiste on myös sen varmistamisessa, että tuki säilyy niille, jotka aikovat jatkaa urheilijauransa maassa ja sen ulkopuolella.

Kaikkien Tokiossa kilpailleiden afganistanilaisten olympiaurheilijoiden sekä kahden Pekingin talviolympialaisiin pyrkivän urheilijan on vahvistettu olevan maan ulkopuolella. Olympialaisten Solidaarisuusjärjestö OD on sitoutunut tukemaan näitä urheilijoita stipendeillä ja koulutusapurahoilla.

IOC on myös tarjonnut turvallisen kulkuyhteyden Afganistanin olympiakomitean puheenjohtajalle, pääsihteerille ja useille kansallisen liiton jäsenille.

Avustustyön jatkuessa monet NOC:t ja niiden hallitukset tarjoavat arvokasta tukea, mukaan lukien muun muassa Qatar, Pakistan, Iran, Kanada, Australia, Puola, Iso-Britannia, Yhdysvallat, Argentiina, Sveitsi ja Saksa. Monet kansainväliset liitot, kuten Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI, ovat myös olleet aktiivisesti auttamassa lajiensa urheilijoita.

Myös Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisten järjestelykomitea on tukenut näitä pyrkimyksiä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut