Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Huippujuoksija Eemil Helander juoksi uuden Puolustusvoimien Urheilukoulun Cooperin testi -ennätyksen

Eemil Helander kestävyysjuoksija

Kestävyysjuoksija Eemil Helander oli tiistaina 9.11. mainiossa vireessä Puolustusvoimien Urheilukoulun Cooperin testissä.

Eemil Helander juoksi Lahden Nastolassa Pajulahti-hallin radalla Cooperin testi -tulokseksi 4255 metriä. Se on Puolustusvoimien Urheilukoulun Facebookin mukaan nykyisen Urheilukoulun varusmiesten ennätys.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Helander voitti viime kesänä 3000 metrin estejuoksun ja 5000 metrin juoksun Suomen mestaruudet. Kesän mittaan hän pudotti estejuoksun ennätyksensä lukemiin 8.39,75 ja 5000 metrin ennätyksensä lukemiin 13.55,80.

Palvelukseen astuvien varusmiesten kuntotilastoja on seurattu 12 minuutin juoksutestin osalta vuodesta 1975 ja lihaskunnon osalta vuodesta 1982. Keskiarvot kattavat kaikkien saapumiserien testitulokset. Testit suoritetaan kahden viikon kuluessa palveluksen alkamisesta.

Tulokset kuvaavat melko kattavasti miespuolisen suomalaisväestön kuntotasoa noin 19 vuoden iässä. Kuntotutkimukset tuottavat kansanterveydellisesti merkittävää tietoa suomalaisten nuorten miesten kehon koostumuksen sekä fyysisen kunnon muutoksista. Lisäksi tietoja hyödynnetään muun muassa liikuntakoulutuksen kehittämisessä.

Kuntotilastot osoittavat, että varusmiesten kehon paino on kasvanut ja aerobinen kunto heikentynyt viimeksi kuluneiden 20-35 vuoden ajan. Negatiivinen muutos on tasaantunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Varusmiesten palveluksen alussa suorittaman 12 minuutin juoksutestin keskiarvo vuonna 2020 oli 2377 metriä, mikä oli hieman parempi tulos kuin edeltävänä vuonna (2358 m). Lihaskunnoltaan hyväkuntoisten osuus on viime vuosina hieman laskenut ja heikkokuntoisten osuus kasvanut. Kiitettävien ja hyvien tulosten osuus vuonna 2020 oli 34 prosenttia ja heikkojen tulosten osuus 21 prosenttia.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu