Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

WTA ilmoitti vetävänsä turnauksensa pois Kiinasta Shuai Peng -kohun vuoksi

Shuai Peng tennis Kiina
AOP

Naisten tennisammattilaisten liito WTA:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Steve Simon kertoi WTA:n lausunnossa liiton radikaaleista vastatoimista Kiinan viranomaisten kiistanalaisiin toimiin.

Naisten tennisammattilaisten liito WTA:n tiedotteen mukaan kun se sai 2. marraskuuta 2021 tietoonsa Shuai Pengin syytöksen Kiinan korkeimman virkamiehen seksuaalisesta väkivallasta, WTA ymmärsi, että Pengin viestiä oli kuunneltava ja se oli otettava vakavasti. Heidän mukaansa WTA:n pelaajat, puhumattakaan naisista ympäri maailmaa, ansaitsevat sen, eikä mitään vähempää.

– Siitä hetkestä lähtien Peng osoitti, että on tärkeää puhua, etenkin kun on kyse seksuaalisesta väkivallasta ja erityisesti silloin, kun mukana on voimakkaita ihmisiä. Kuten Peng sanoi viestissään: “Vaikka se on kuin muna osuisi kiveen tai jos olisin kuin koita houkuttanut liekki, joka kutsuu itsensä tuhoutumaan, kerron totuuden sinusta.” Hän tiesi vaarat, joita hän hän joutuisi kohtaamaan, mutta tuli kuitenkin julkisuuteen.

– Ihailen hänen voimaansa ja rohkeuttaan, WTA:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Steve Simon kommentoi tiedotteessa.

Tämän jälkeen Pengin viesti on poistettu Internetistä ja keskustelu asiasta on sensuroitu Kiinassa. WTA:n tiedotteen mukaan Kiinan viranomaisille on annettu mahdollisuus lopettaa tämä sensuuri, todistaa todistetusti, että Peng on vapaa ja kykenevä puhumaan ilman häiriöitä tai uhkailua, ja tutkia seksuaalista väkivaltaa koskevaa väitettä täysin, oikeudenmukaisesti ja avoimesti.

Tiedotteessa moititaan, että valitettavasti Kiinan johto ei ole käsitellyt tätä erittäin vakavaa asiaa millään uskottavalla tavalla. Vaikka WTA tietää nyt, missä Peng on, se epäilee vakavasti, onko hän vapaa, turvassa eikä sensuroinnin, pakottamisen ja pelottelun alainen.

WTA on tiedotteen mukaan kertonut selkeästi, mitä täällä tarvitaan, ja toistaa vaatimukset täydellisestä ja avoimesta tutkimuksesta – ilman sensuuria Pengin tapauksessa.

– Mikään näistä ei ole hyväksyttävää, eikä siitä voi tulla hyväksyttävää. Jos voimakkaat ihmiset voivat tukahduttaa naisten äänet ja lakaista maton alle syytökset seksuaalisesta väkivallasta, WTA:n perusta – naisten tasa-arvo – kärsisi valtavan takaiskun. En anna enkä voi antaa sen tapahtua WTA:lle ja sen pelaajille, Simon jatkoi.

Simon totesi myös, että Kiinan toiminnalla on nyt rajut seuraukset.

– Tämän seurauksena ja WTA:n hallituksen täyden tuen avulla ilmoitan peruvani välittömästi kaikki WTA-turnaukset Kiinassa, mukaan lukien Hong Kongissa. Hyvällä omallatunnolla en ymmärrä, kuinka voin pyytää urheilijoitamme kilpailemaan siellä, kun Peng ei saa kommunikoida vapaasti ja häntä on ilmeisesti painostettu kiistämään väitteensä seksuaalisesta väkivallasta.

– Nykytilanteessa olen myös erittäin huolissani riskeistä, joita kaikki pelaajamme ja henkilökuntamme voivat kohdata, jos järjestämme tapahtumia Kiinassa vuonna 2022, Simon alleviivasi tiedotteessa.

Simon toteaa tiedotteessa, että hän on ollut iloinen siitä valtavasta kansainvälisestä tuesta, jonka WTA on saanut kannastaan ​​tässä asiassa. Pengin ja monien muiden naisten suojelemiseksi kaikkialla maailmassa on kiireellisempää kuin koskaan puhua. WTA tekee kaikkensa suojellakseen pelaajiaan.

Kun se tekee niin, Simon toivoo, että johtajat ympäri maailmaa jatkavat puheenvuoroaan, jotta oikeutta voidaan tehdä Pengille ja kaikille naisille taloudellisista seurauksista riippumatta.

– Olen erittäin pahoillani, että se on tullut tähän pisteeseen. Kiinan ja Hong Kongin tennisyhteisöt ovat täynnä upeita ihmisiä, joiden kanssa olemme työskennelleet monta vuotta. Heidän tulee olla ylpeitä saavutuksistaan, vieraanvaraisuudestaan ​​ja menestyksestään.

– Ellei Kiina kuitenkaan ryhdy pyytämiimme toimiin, emme voi vaarantaa pelaajiamme ja henkilökuntaamme järjestämällä tapahtumia Kiinassa. Kiinan johtajat ovat jättäneet WTA:n ilman vaihtoehtoja. Toivon edelleen, että pyyntömme kuullaan ja Kiinan viranomaiset ryhtyvät toimiin käsitelläkseen tätä asiaa laillisesti, Simon päättää.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tennis