Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Huippukilpa-ajaja Alex Zanardi kotiutui sairaalasta vakavan onnettomuutensa jäljiltä

Alex Zanardi kilpa-ajaja Italia
AOP

Italialainen entisen Formula 1 -kuljettaja, kaksinkertaisen CART-mestarija paralympiakultamitalisti Alex Zanardin tilasta on kuulunut uutta 18 kuukautta sen jälkeen, kun hän sai hengenvaarallisia vammoja käsipyöräonnettomuudessa.

Italialainen 55-vuotias Alex Zanardi kilpaili 19. kesäkuuta 2020 Italian Obiettivo tricolore -maantiekilpailussa, kun hän menetti käsipyöränsä hallinnan ja ajautui vastaantulevan kuorma-auton tielle.

Zanardi kuljetettiin lentokuljetuksella Santa Maria alle Scotte -sairaalaan Italian Sienaan ja hän joutui leikkaukseen vakavan päävamman vuoksi. Hän on sittemmin käynyt läpi useita leikkauksia ja kuntoutuksia.

55-vuotias on kuitenkin lähtenyt sairaalasta aiemmin tässä kuussa jatkaakseen toipumistaan ​​kotona perheensä kanssa, mitä hänen vaimonsa Daniela Zanardi kuvaili “tärkeäksi askeleeksi” hänen matkallaan ja jonka ansiosta useammat perheenjäsenet voivat viettää aikaa hänen kanssaan.

– Toipuminen on edelleen pitkä prosessi. Lääkäreiden, fysioterapeuttien, neuropsykologien ja puheterapeuttien johtama kuntoutusohjelma on mahdollistanut tasaisen edistymisen.

– Totta kai takaiskuja on ja niitä voi vielä tulla. Joskus sinun on myös otettava kaksi askelta taaksepäin, jotta voit ottaa yhden askeleen eteenpäin. Mutta Alex todistaa yhä uudelleen, että hän on todellinen taistelija, Daniela iloitsi.

Kotiinpääsy oli merkittävä askel Alexin kuntoutumisessa.

– Alex pääsi lähtemään sairaalasta muutama viikko sitten ja on nyt palannut kotiin kanssamme. Tätä jouduimme odottamaan todella kauan ja olemme erittäin iloisia, että se oli mahdollista nyt, vaikka jatkossa onkin vielä suunniteltu tilapäisiä oleskeluja erikoisklinikoilla erityiskuntoutustoimenpiteiden suorittamiseksi paikan päällä, Daniela kertoi.

Korona-rajoitusten myötä vain yksi perheenjäsen kerrallaan on päässyt vierailemaan Alexin luona, joten kotona oleminen tuo italialaiselle normaalia elämään.

– Pitkän sairaalahoidon jälkeen hänelle on tärkeää olla takaisin perheensä kanssa ja tutussa ympäristössä. Alex ei ole tavannut ystäviä ja osaa perheestä puoleentoista vuoteen. Vain minä, poikamme ja Alexin äiti saimme käydä hänen luonaan, mutta aina vain yksi henkilö päivässä ja tämä vain puolitoista tuntia.

– Kaikki tämä ei helpottanut Alexin tilannetta. Siksi auttaa, että hän on nyt kotona meidän kanssamme, vaikka myös kotona hän tällä hetkellä voi olla vain lähimmän perheen luona, koska korona-tartuntamäärät ovat jälleen kasvussa. Mutta olemme Alexin kanssa koko päivän, hän on tutussa ympäristössään ja voi siten palata hieman normaaliin.

Daniela kuvaili myös Alexin positiivista kuntoutumista.

– Edistystä on tapahtunut paljon. Alexilla on yhä enemmän voimaa käsivarsissa, mikä on lisääntynyt paljon. Sairaalassa hän oli paljon sängyssä ja Alex viettää nyt suurimman osan päivästä pyörätuolissa kanssamme. Hän vain lepää hieman iltapäivällä lounaan jälkeen.

Kuntoutumisen jatkon suhteen on kuitenkin vielä epävarmuustekijöitä.

– Ei voi vielä ennustaa, kuinka hänen toipumisensa kehittyy edelleen. Se on edelleen pitkä ja haastava tie, jonka Alex ottaa vastaan ​​suurella taisteluhengellä. Hänelle ja meille on suuri apu, että saamme tällä tavalla niin paljon tukea, ei vain hänen kanssaan intensiivisesti työskenteleviltä lääkäreiltä ja terapeuteilta. Ystävämme ovat aina tukenamme.

– Olemme erittäin kiitollisia kaikille tästä ja niin paljon muustakin, koska nämä vahvat siteet antavat meille lisäenergiaa. Tämä koskee myös jatkuvaa myötätuntoa, jota saamme kilpa-kuljettajilta, faneilta ja tutuilta kaikkialta maailmasta. Haluamme esittää suuret kiitokset kaikille, jotka lähettävät hyviä ajatuksiaan ja voimiaan Alexille. Toivotamme kaikille hyvää joulua ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle, Daniela iloitsee.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut