Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Vanhin elossa ollut suomalainen olympiaurheilija Olavi Rinteenpää on menehtynyt

estejuoksu
AOP

Estejuoksun arvokisamitalisti, keravalainen Olavi Rinteenpää kuoli maanantaina 97-vuotiaana. Kuollessaan Rinteenpää oli vanhin elossa ollut suomalainen olympiaurheilija. 

Olavi Rinteenpää oli 1950-luvun alkupuoliskolla maailman parhaita 3 000 metrin estejuoksijoita. Hän voitti EM-hopeaa esteissä Sveitsin Bernissä 1954 tuloksella 8.52,4. Hän oli juossut Helsingin olympialaisissa 1952 matkalla neljänneksi ajalla 8.55,60. Melbournen kisoissa 1956 Rinteenpää karsiutui alkuerissä ja oli vuoden 1958 EM-kisoissa Tukholmassa yhdeksäs ajalla 8.52,6.

Rinteenpää juoksi 2. heinäkuuta 1953 Helsingissä ajan 8.44,4. Se oli uusi maailman- ja Euroopan ennätys ja rikkoi Horace Ashenfelterin ME:n sekunnilla ja Petar Šegedinin EE:n 3,4 sekunnilla. Matkan ennätyksiä alettiin kuitenkin virallisesti ratifioida vasta seuraavana vuonna. Alle Rinteenpään ajan juoksi ensimmäisenä Jerzy Chromik elokuussa 1955.

Rinteenpää voitti maastojuoksun pitkän matkan (10 kilometriä) Suomen mestaruuden huippuvuotenaan 1953. 22. marraskuuta 1953 hän juoksi Brysselin kansainvälisissä maastojuoksukilpailuissa kahdeksanneksi. Seuratasolla hän edusti Helsingin Kisa-Veikkoja.

Kilpakenttien ulkopuolella Rinteenpää teki työuran hammasteknikkona.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu