Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Vihdoin helpotusta! Myös Uudenmaan korona-rajoituksiin merkittävä muutos

Olympiastadion Helsinki
AOP

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee yleisötilaisuusrajoituksia purettavaksi 14. helmikuuta alkaen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että se purkaa nykyiset yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset pääkaupunkiseudulla 14. helmikuuta alkaen, mikäli sairaalakuormituksen kehitys jatkuu suotuisana.

Tiedotteen mukaan epidemiatilanne Pääkaupunkiseudulla on tasaisesti parantunut ja tartuntamäärät ovat laskusuuntaiset. Virusta esiintyy väestössä kuitenkin yhä huomattavan paljon. Ihmisten vastuullisen käyttäytymisen merkitys korostuu rajoituksia purettaessa entisestään.

Samoin Pääkaupunkiseudulla omikronvariantin aiheuttaman tautiaallon tartuntahuippu on ohitettu. Tartuntamäärät ovat olleet viimeisten viikkojen aikana tasaisesti laskussa, mutta virusta esiintyy yhä väestössä huomattavan paljon aiempaan verrattuna.

Tämänhetkisen ajankohtaisen epidemiologisen arvion perusteella laskusuunta jatkuu lähiviikkoina ja sairaalahoidon kuormituksen äkillistä kasvua voidaan pitää lyhyellä aikavälillä epätodennäköisenä.

Koronakoordinaatioryhmä katsoo, että tilojen käyttöä koskevat rajoitukset (tartuntatautilain 58 d §) ovat voimassa olevan päätöksen mukaisesti yhä välttämättömiä. Toimijoiden tulisi siis tiloissaan edelleen ehkäistä lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä monipuolisin keinoin, jotta tiukempiin rajoituksiin ei olisi tarvetta palata.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa sekä joukkoliikenteessä edellytettäisiin kasvomaskin käyttöä myös 14. helmikuuta jälkeen.

Vastuullisuutta painotetaan edelleen

Tiedotteen mukaan kun rajoituksia laajasti puretaan, on entistäkin tärkeämpää, että ihmiset toimivat vastuullisesti ja huomioivat terveysturvallisuustoimet arjessaan ja kohtaamisissaan. Tärkeää on yhä edelleen noudattaa laajaa maskisuositusta, pysyä lievienkin koronavirukseen sopivien oireiden ilmentyessä kotona sekä noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Rajoituksia purettaessa ihmisten omalla vastuullisella toiminnalla voidaan parhaiten ehkäistä tautitilanteen pahenemista uudelleen.

Sairaalakuormitus on edelleen korkealla tasolla ja virusta esiintyy väestön keskuudessa yhä paljon. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä arvioi tilanteen kehittymistä viikoittain ja on valmis tarvittaessa ryhtymään uusiin toimenpiteisiin, mikäli ne ovat tautitilanteen kehityksen valossa välttämättömiä.

Laaja maskisuositus on Pääkaupunkiseudulla voimassa toistaiseksi ja etätyösuositus on voimassa ainakin helmikuun ajan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut