Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Tennistähti Novak Đoković puolustaa korona-rokotekantaansa edelleen: “Olen aina kannattanut vapautta valita, mitä laitat kehoosi”

Novak Djokovic
AOP

Tenniksen serbialainen maailmantähti Novak Đoković aiheutti korona-sooloiluillaan melkoisen skandaalin Australian avoimen tennisturnauksen yhteydessä. Mies on kieltäytynyt ottamasta korona-rokotusta ja tämä aiheutti muun muassa hänen karkotuksensa Australiasta.

Brittimedia BBC haastatteli tällä viikolla 34-vuotiasta Novak Đokovićiä hänen kuulumisistaan ja aikeistaan kuluvan kauden suhteen. Đokovićiltä kysyttiin, uhraisiko hän osallistumisensa Wimbledonin ja Ranskan avointen tennisturnausten kaltaisiin kilpailuihin korona-rokotteen vuoksi.

– Kyllä, se on hinta, jonka olen valmis maksamaan, hän sanoi.

20-kertainen Grand Slam -voittaja karkotettiin Australiasta tammikuussa sen jälkeen, kun Australian hallitus peruutti hänen viisuminsa hänen rokotestatuksensa vuoksi. Đoković kertoi saaneensa lääketieteellisen poikkeuksen päästäkseen maahan pelatakseen Australian Openissa, koska hän oli äskettäin toipunut koronasta.

Australian maahanmuuttoministeri Alex Hawke kuitenkin peruutti serbialaisen viisumin henkilökohtaisesti sillä perusteella, että hänen läsnäolonsa voisi lietsoa kansallista levottomuutta ja rohkaista rokotteenvastaista mieltä. Serbialainen kuitenkin puolustaa kantaansa.

– En ole koskaan vastustanut rokotuksia, mutta olen aina kannattanut vapautta valita, mitä laitat kehoosi.

Đoković sanoi toivovansa rokotusvaatimusten muuttuvan tietyissä turnauksissa ja lisäsi toivovansa, että hän “voisi pelata vielä monta vuotta”. Đoković vahvisti kuitenkin myös olevansa valmis luopumaan mahdollisuudesta tulla tilastollisesti kaikkien aikojen parhaaksi miestennispelaajaksi, koska hän tunsi niin vahvasti. Đokovićin pääkilpailija Rafael Nadal on voittanut 21 Grand Slam -mestaruutta.

Serbialainen perusteli päätöstään vielä tarkemmin haastattelussaan.

– Kehoni päätöksenteon periaatteet ovat tärkeämpiä kuin mikään titteli tai mikään muu. Yritän olla sopusoinnussa kehoni kanssa niin paljon kuin mahdollista.

Đoković sanoi myös, että hän oli “aina ollut loistava hyvinvoinnin, terveyden ja ravitsemuksen opiskelija” ja että hänen päätökseensä oli osittain vaikuttanut se myönteinen vaikutus, joka tekijöillä, kuten hänen ruokavalionsa ja unirytmiensä muuttaminen, oli ollut hänen kykyihinsä urheilijana.

Mies kertoi myös pitävänsä mielensä auki mahdollisuudesta saada rokotukset tulevaisuudessa.

– Me kaikki yritämme yhdessä löytää parhaan mahdollisen ratkaisun koronan lopettamiseksi, serbi painotti.

– En ole koskaan vastustanut rokotuksia. Ymmärrän, että maailmanlaajuisesti kaikki yrittävät panostaa tämän viruksen hallintaan ja nähdäkseen, toivottavasti, pian tämän viruksen lopun, serbi toisti.

Đokovićiä syytettiin myös korona-statuksensa vääristelystä ja miehen liikkeissä korona-tartuntansa aikana olikin erikoisuuksia. Tietyt lähteet jopa väittivät, että oli kätevää, että Đokovićin positiivinen korona-tapaus joulukuun puolivälissä tapahtui juuri ajoissa, jotta hänelle myönnettiin lääketieteellinen vapautus avajaisiin osallistumisesta.

– Ymmärrän, että kritiikkiä on paljon, ja ymmärrän, että ihmiset esittävät erilaisia ​​teorioita siitä, kuinka onnekas olin tai kuinka kätevää se on, hän myönsi.

– Mutta kukaan ei ole onnekas ja kätevä saadessaan koronan. Miljoonat ihmiset ovat kärsineet ja kamppailevat edelleen koronan kanssa ympäri maailmaa. Joten otan tämän erittäin vakavasti, en todellakaan pidä siitä, että joku luulee, että olen käyttänyt jotain väärin omaksi edukseni saadakseni positiivisen PCR-testin ja mennäkseni lopulta Australiaan, serbi painotti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis