Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

HS: Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori: “Venäjän sulkeminen kansainvälisestä urheilutoiminnasta kokonaan tulee myös harkittavaksi”

Jan Vapaavuori puheenjohtaja Olympiakomitea
AOP

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori avasi oman sanaisen arkkunsa Venäjä-skandaalin suhteen. Vapaavuori tuomitsee kaikkien muiden tavoin Venäjän sotatoimet Ukrainassa.

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori totesi Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei Venäjällä voi järjestää mitään kansainvälisiä urheilutapahtumia nykyisessä kriisitilanteessa.

– Vastuullisten lajiliittojen ja muiden urheilujärjestöjen, kuten Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n pitäisi perua Venäjälle lähitulevaisuudessa myönnetyt kisat ja siirtää ne muualle.

UEFA ehti jo torstaina julkaista harkitsevansa sanktioita Venäjää vastaan ja useat muut tahot, kuten Kansainvälinen hiihtoliitto FIS, harkitsevat omia toimiaan. Myös Suomi aikoo seisoa yhteisten kansainvälisten päätösten takana.

– Vaikkei Olympiakomitealla ole päätösvaltaa asiaan, olemme vahvasti sitä mieltä, että näin pitäisi toimia. Venäjällä ei voi nyt järjestää kansainvälisiä urheilutapahtumia, Vapaavuori kommentoi eri tahojen Venäjän-tapahtumien peruutusaikeita.

Edellisen kerran kansainvälisissä urheilupiireissä oltiin samanlaisissa merkeissä vuonna 1990, kun Irak hyökkäsi Kuwaitiin. Irak suljettiin kansainvälisestä urheilusta sillä perusteella, että se teki Kuwaitin osallistumisen urheiluun mahdottomaksi.

Vapaavuori muistuttaa myös, että asia ei ole yksilöiden ja yksittäisten toimijoiden kannalta helppo.

– Odottaisin ensin, mitä muita sanktioita valtiot ja Euroopan unioni EU tekevät, mies toteaa jatkotoimenpiteistä.

– Toimien pitää olla linjassa sen suhteen mukaan, mitä rajoituksia muussa yhteiskunnassa toteutetaan. Venäjän sulkeminen kansainvälisestä urheilutoiminnasta kokonaan tulee myös harkittavaksi, ja se tarkoittaisi totaalista poissulkemista.

Asioissa pitää kuitenkin edetä askel kerrallaan.

– En lähtisi siitä päästä ensimmäisenä liikkeelle, että urheilijoiden osanotto kielletään, mutta tätäkin pitää harkita, Vapaavuori toteaa.

Myös suomalainen jääkiekkoseura Helsingin Jokerit on myrskyn keskellä, koska se pelaa venäläisessä KHL-sarjassa. Vapaavuoren mukaan helsinkiläisten kannattaa harkita omia toimiaan tarkasti.

– Joukkueen pitää vakavasti miettiä pidemmälläkin aikavälillä millaiseen valtakoneistoon se haluaa kiinnittyä.

– Yksittäisiä pelaajia ei pitäisi ajaa tilanteeseen, jossa he joutuvat ottamaan kantaa työsopimuksiinsa tai elinkeinoonsa. Vastuu on tässä tapauksessa joukkueella, Vapaavuori painottaa.

Lähde: Helsingin Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut