Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Myös Kansainvälinen olympiakomitea tuomitsi Venäjän teot tiukasti

Kansainvälinen olympiakomitea IOC
AOP

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n johtokunta kertoi tänään IOC:n tuomitsevan jyrkästi Venäjän hallituksen ja Valko-Venäjän hallituksen tekemän olympiarauhan rikkomisen. Venäjä teki sen hyökkäämällä Ukrainaan ja Valko-Venäjä tukemalla Venäjää.

Yhdistyneiden kansakuntien YK:n yleiskokous hyväksyi vastaavan YK:n päätöslauselman 2. joulukuuta 2021 kaikkien 193 YK:n jäsenvaltion yksimielisellä päätöksellä. Olympiarauha alkoi seitsemän päivää ennen olympialaisten alkua, 4.2.2022, ja päättyy seitsemän päivää paralympialaisten päättymisen jälkeen.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n johtokunta kehotti kaikkia kansainvälisiä urheiluliittoja siirtämään tai perumaan Venäjälle tai Valko-Venäjälle suunnitellut urheilutapahtumansa. Niiden tulee ottaa huomioon Venäjän ja Valko-Venäjän hallitusten tekemä olympiarauhan rikkominen ja asettaa urheilijoiden turvallisuus ehdottomasti etusijalle. IOC:llä ei ole suunnitteilla tapahtumia Venäjälle tai Valko-Venäjälle.

Lisäksi johtokunta vaati, ettei Venäjän tai Valko-Venäjän lippua näytetä eikä Venäjän tai Valko-Venäjän hymniä soiteta kansainvälisissä urheilutapahtumissa, jotka eivät jo kuulu Maailman antidoping-toimiston WADA:n Venäjälle asettamiin pakotteisiin.

Samalla johtokunta ilmaisi täyden tukensa Kansainväliselle paralympiakomitealle IPC:n tuleville Pekingin vuoden 2022 talviparalympialaisille.

Johtokunta painotti IOC:n päätöksenteon yhtenäisyyttä.

– Johtokunta ilmaisee syvän huolensa Ukrainan olympiayhteisön jäsenten turvallisuudesta ja on täysin solidaarinen. Se toteaa, että IOC:n erityinen työryhmä on yhteydessä Ukrainan olympiayhteisöön koordinoidakseen humanitaarista apua mahdollisuuksien mukaan.

– Johtokunta pyytää työryhmää jatkamaan tilanteen tiivistä seurantaa ja pitämään johtokunnan ajan tasalla myös tämänpäiväisen päätöslauselman mahdollisista muutoksista, lausunnossa sanottiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut