Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Muut

Myös Kansainvälinen olympiakomitea tuomitsi Venäjän teot tiukasti

Kansainvälinen olympiakomitea IOC
AOP

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n johtokunta kertoi tänään IOC:n tuomitsevan jyrkästi Venäjän hallituksen ja Valko-Venäjän hallituksen tekemän olympiarauhan rikkomisen. Venäjä teki sen hyökkäämällä Ukrainaan ja Valko-Venäjä tukemalla Venäjää.

Yhdistyneiden kansakuntien YK:n yleiskokous hyväksyi vastaavan YK:n päätöslauselman 2. joulukuuta 2021 kaikkien 193 YK:n jäsenvaltion yksimielisellä päätöksellä. Olympiarauha alkoi seitsemän päivää ennen olympialaisten alkua, 4.2.2022, ja päättyy seitsemän päivää paralympialaisten päättymisen jälkeen.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n johtokunta kehotti kaikkia kansainvälisiä urheiluliittoja siirtämään tai perumaan Venäjälle tai Valko-Venäjälle suunnitellut urheilutapahtumansa. Niiden tulee ottaa huomioon Venäjän ja Valko-Venäjän hallitusten tekemä olympiarauhan rikkominen ja asettaa urheilijoiden turvallisuus ehdottomasti etusijalle. IOC:llä ei ole suunnitteilla tapahtumia Venäjälle tai Valko-Venäjälle.

Lisäksi johtokunta vaati, ettei Venäjän tai Valko-Venäjän lippua näytetä eikä Venäjän tai Valko-Venäjän hymniä soiteta kansainvälisissä urheilutapahtumissa, jotka eivät jo kuulu Maailman antidoping-toimiston WADA:n Venäjälle asettamiin pakotteisiin.

Samalla johtokunta ilmaisi täyden tukensa Kansainväliselle paralympiakomitealle IPC:n tuleville Pekingin vuoden 2022 talviparalympialaisille.

Johtokunta painotti IOC:n päätöksenteon yhtenäisyyttä.

– Johtokunta ilmaisee syvän huolensa Ukrainan olympiayhteisön jäsenten turvallisuudesta ja on täysin solidaarinen. Se toteaa, että IOC:n erityinen työryhmä on yhteydessä Ukrainan olympiayhteisöön koordinoidakseen humanitaarista apua mahdollisuuksien mukaan.

– Johtokunta pyytää työryhmää jatkamaan tilanteen tiivistä seurantaa ja pitämään johtokunnan ajan tasalla myös tämänpäiväisen päätöslauselman mahdollisista muutoksista, lausunnossa sanottiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut