Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

IS: Myös FIS harkitsee vakavia sanktioita Venäjälle

Michel Vion pääsihteeri Kansainvälinen hiihtoliitto FIS
AOP

Myös hiihtopiireissä kuohutaan Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Maastohiihdon maailmancupin päätösviikonloppu on tarkoitus järjestää Venäjällä Tjumenissa 18-20. maaliskuuta. 

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n pääsihteeri Michel Vion vahvisti torstaina Ilta-Sanomien haastattelussa, että FIS päättää kisan kohtalosta perjantaina.

– Olemme saaneet paljon yhteydenottoja eri mailta. Olemme käsitelleet asiaa koko päivän ja pitäneet sen ympärillä kokouksia, ranskalainen kertoi.

Moni maa ilmoitti jo sekä urheilijoiden että päättäjien suulla, etteivät ne aio osallistua Venäjällä järjestettäviin kilpailuihin. Vion ei voinut ottaa kantaa päätökseen etukäteen.

– Monet maat ovat jo ilmoittaneet, etteivät heidän kansalaisensa saa matkustaa Venäjälle. Monet kansainväliset lajiliitot ovat myös olleet yhteydessä meihin, he ovat kertoneet, etteivät urheilijat halua lähteä Venäjälle hiihtämään.

Oman lisänsä soppaan tuo Venäjän Sunny Valleyssä perjantaina alkavat freestylen maailmancupin osakilpailut.

– Norja, Ruotsi ja Kanada ovat jo ilmoittaneet, että heidän urheilijansa ja huoltoryhmänsä eivät osallistu kisoihin, vaan lähtevät sieltä heti kotiin. Samaa viestiä on tullut myös muilta mailta, Vion totesi.

– Sunny Valleyssä ei ole turvallisuusuhkaa, mutta järjestäjien on pystyttävä myös takaamaan urheilijoille turvallinen paluumatka kisapaikalta kotiin. Tämä saattaa olla ongelma ja se on myös riittävä syy siihen, että järjestäjien on peruttava kisat.

Päätös freestyle-kisan kohtalosta on kisajärjestäjien käsissä.

– FIS ei enää tässä vaiheessa voi perua sääntöjen mukaan kisoja Sunny Valleyssä, mutta järjestäjät voivat ja käymme tänään vielä kaksi eri kokousta heidän kanssaan tilanteesta, Vion painotti.

Lähde: Ilta-Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu