Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Lisää sanktioita! Venäjä kohtaa rangaistuksia myös ampumahiihdossa

Kontiolahti ampumahiihto
AOP

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on liittynyt niiden urheiluliittojen joukkoon, jotka jakavat ankaria sanktioita Venäjälle maan Ukraina-hyökkäyksestä johtuen.

Kansainvälinen ampumahiihtokiitto IBU kertoi tuomitsevansa jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaa vastaan.

– Ilmailsemme syvimmän osanottomme kaikkia kärsineitä kohtaan. Ukraina on maa, jolla on suuret ampumahiihdon perinteet ja fanikunta, ja IBU on heille solidaarinen. Toivomme vilpittömästi, että voidaan löytää rauhanomainen ratkaisu nykyisen konfliktin ja kärsimyksen lopettamiseksi.

– IBU käy jatkuvaa vuoropuhelua Ukrainan kansallisen liiton kanssa ja on tarjonnut käytännön tukea ukrainalaiselle ampumahiihtoperheelle tässä kansainvälisessä kriisissä. Ukrainan ampumahiihtojoukkue on jo ilmoittanut IBU:lle, että se ei osallistu mihinkään jäljellä oleviin MM- tai IBU-cupin kilpailuihin tällä kaudella. Silti Ukrainan lippu nostetaan tapahtumissa Ukrainan joukkueen kunniaksi, liitto vannoi.

IBU:n hallitus päätti myösK, että kun tilanne sallii jälleen osallistumisen ampumahiihdon harjoituksiin ja kilpailuihin, IBU tukee ukrainalaisia ​​urheilijoita ja liittoa taloudellisesti, logistisesti ja teknisesti urheilun näkökulmasta.

Venäjä ja Valko-Venäjä kovien sanktioiden kohteena

Venäjä yhdessä liittolaisensa Valko-Venäjän kanssa saa nyt tuta IBU:n sanktiot niskassaan.

– Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n johtokunnan eilen iltapäivällä esittämän pyynnön johdosta hallitus päätti toteuttaa IOC:n suosituksia varmistaakseen, että Venäjän ja Valko-Venäjän kansalliset symbolit eivät ole läsnä IBU:n tapahtumissa.

– IBU ei salli Venäjän ja Valko-Venäjän edustusta jäljellä olevissa MM- ja IBU Cup -tapahtumissaan. IBU kutsuu kuitenkin yksittäisiä urheilijoita näistä maista kilpailemaan neutraaleina urheilijoina, liitto tiedotti.

IBU:n sanktiot

IBU julkaisi yksityiskohtaisen listan sanktioistaan Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

– Tapahtumapaikalla ei saa olla esillä Venäjän tai Valko-Venäjän lippuja, symboleja tai kansallistunnuksia. Maiden lippujen sijaan näytetään IBU-lippu.

– Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueiden kisa-asujen tulee olla neutraaleja väreiltään ja muotoilultaan, eikä niissä saa olla kansallista tunnusta tai lippua.

– Venäjän ja Valko-Venäjän hymniä ei soiteta IBU:n tapahtumissa.

– Puolueettomat urheilijat ja viestijoukkueet eivät voi kerätä joukkuekilpailu- tai viestikilpailupisteitä.

– Tällä hetkellä käynnissä olevissa Yhdysvaltain Soldier Hollowissa järjestettävissä nuorten MM-kisoissa ei kilpaile valkovenäläisiä tai ukrainalaisia ​​urheilijoita, ei näytetä Venäjän lippua, eikä käytetä Venäjän hymniä edellä mainittujen periaatteiden mukaisesti.

IBU kertoi olleensa läheisessä yhteydessä tämän kauden viimeisiin BMW IBU World Cup -tapahtumien järjestäjiin Suomen Kontiolahdella, Viron Otepäässä ja Norjan Oslossa ymmärtääkseen mahdolliset seuraukset tapahtumien toteutumiselle. Toistaiseksi Kontiolahden ja Oslon tapahtumat voivat edetä venäläisten ja valkovenäläisten joukkueiden saapuessa maahan.

Viron hallitus vahvisti järjestäjille ja kansalliselle liitolle, että tapahtuma voidaan järjestää, mutta ilmoitti, että Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet eivät saa osallistua. IBU:n hallitus otti päätöksen tiedoksi ja päätti, että tapahtuma järjestetään Otepäässä. Sama pätee, jos mikä tahansa muu kisaisäntä ottaisi käyttöön samanlaisia ​​rajoituksia.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu