Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

MTV: Kansainvälisen hiihtoliiton Venäjä-päätös pöyristyttää hiihtopiireissä

maastohiihto
AOP

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS pöyristytti urheilupiirejä päätöksellään sallia venäläisten urheilijoiden kilpaileminen FIS:n alaisissa kisoissa.

MTV:n uutisen mukaan Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ilmoitti maanantaina, että venäläiset urheilijat saavat kilpailla jatkossakin sen kilpailuissa.

–  FIS on ollut selkeä sen asenteesta koskien venäläisiä urheilijoita ja kaikkia FIS:n kilpailuja. Varmistaakseen reilun ja kattavan kilpailun kaikissa FIS:n tapahtumissa, kansallisten liittojen ja paikallisten järjestäjien ei pitäisi sulkea urheilijoita ulos sukupuolen, rodun, kansallisuuden tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella, FIS:n viestintäjohtaja Jenny Wiedeke kommentoi.

Norjalainen mäkihypyn maailmancupin kauden 2020-21 kokonaisvoittaja Halvor Egner Granerud otti välittömästi kantaa FIS:n kommentteihin sosiaalisessa mediassa.

– Kuinka reilua ja kattavaa on, kun Ukrainan olympiaurheilijoiden täytyy pysyä kotona puolustamassa maataan, Granerud kirjoitti Twitterissä.

Norjalainen verkkolehti Nettavisen oli saanut Granerudilta lisäkommentteja aiheeseen liittyen.

– Granerud uskoo, että on täysin väärin, että ukrainalaisurheilijoiden täytyy mennä kotiin puolustamaan kotimaataan, kun venäläisurheilijat saavat kilpailla kuin mitään ei olisi tapahtunut, Nettavisen kertoi omassa jutussaan.

Myös Norjan hiihtoliitto on ilmaissut julkisesti, ettei se halua venäläisiä urheilijoita kilpailuihin Norjassa tulevina viikkoina. Norjan julkilausumaan ovat yhtyneet myös Suomi ja Ruotsi.

Kaiken lisäksi Kansainvälinen olympiakomitea IOC suositti maanantaina kaikkia urheilun kansainvälisiä lajiliittoja sulkemaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kaikista kilpailuistaan. FIS kulkee tässä asiassa siis vahvasti vastavirtaan yhdessä Kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n kanssa, joka antoi Venäjän pitää miesten lentopallon MM-kisaisännyytensä.

Lähde: MTV

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu