Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

MTV: Mahtavaa solidaarisuutta! – Norja suojelee nuoria ukrainalaisia hiihtäjiä

maastohiihto
AOP

Maastohiihdon nuorten MM-kilpailut järjestettiin tänä vuonna Norjan Granissa sijaitsevassa Lygnan hiihtokeskuksessa. Mukana oli myös Ukrainan maajoukkue, joka ei ole päässyt nyt kotimatkalle maan sotatilasta johtuen.

Ukrainalaiset ovat joutuneet kauhulla seuraamaan kotimaansa kärsimystä Venäjän hyökkäyksen kourissa. Joukkueen jäsenet kertoivat norjalaiselle VG-lehdelle tuskastaan.

– Itkemme ja keskustelemme yhdessä koko ajan. Se on tietenkin helpompaa, kun joukkue on ympärillä, eikä tarvitse yksin elää tällaista tilannetta. Harjoitteleminen ei hirveästi auta. Ajatukset kodin tapahtumista eivät katoa. Meidän täytyy vain saada aika kulumaan ja selviytyä tästä, 20-vuotias Anastasiia Sjabaldina kertoi.

– Maassani kuolee ihmisiä, lapsia kuolee. Venäjän presidentti yrittää tuhota Ukrainan. Pelkäämme, että joudumme jäämään tänne pitkäksi aikaa, mutta toivottavasti se ei ole tarpeen. Toivomme joka päivä hyviä uutisia. Olemme yhteyksissä perheidemme kanssa koko ajan, monta kertaa päivässä. Olemme huolissamme heistä, se on todella raskasta, Sjabaldina jatkoi.

Norjan maastohiihtoliiton kehityspäällikkö Brit Baldishol astui ukrainalaisten hädän hetkellä esiin ja majoitti koko 17-henkisen joukkueen mökilleen turvaan.

– Olemme todella kiitollisia Norjalle sekä hiihtoliitolle. Olemme turvassa täällä, mutta jos pienikin mahdollisuus tulee palata kotiin, niin lähdemme, Ukrainan joukkueenjohtaja Lada Nesterenko sanoi.

– Olemme erityisen peloissamme perheidemme puolesta. Lähes kaikki urheilijat tulevat läheltä Venäjän tai Valko-Venäjän rajaa. Vain yksi urheilija on Ukrainan länsipuolelta.

Pääosa hiihtäjistä asuu maan pahimmilla sota-alueilla kuten Harkovan ja Tšernihivin kaupungeista. Jatkuva pelko on siis läsnä joukkueessa.

– Yritän löytää sanoja, joilla rauhoittaa heitä ja antaa joukkueelle toivoa, Nesterenko kertoi.

Nesterenko on varma, että Venäjä ei tule voittamaan Ukrainaa.

– Olemme vahva maa. Pahimmassa tapauksessa suojelemme Ukrainaa vain käsillämme.

Lähde: MTV

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu