Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Virolainen maastohiihtolegenda menehtyi 91-vuotiaana – Saavutti muun muassa neljä olympiamitalia

maastohiihto
AOP

Viron maastohiihdon legendoihin kuulunut Alevtina Koltšina on menehtynyt kuluvan viikon tiistaina. Nainen kuului aikoinaan Neuvostoliiton kovimpiin hiihtosuuruuksiin ja nappasi yhdessä aviomiehensä Pavel Koltšinin kanssa lukuisia arvokisamitaleja.

Alevtina Koltšina syntyi 11.11.1930 Neuvostoliiton Pavlovskissa. Hän niitti huimaa menestystä maastohiihtoladuilla ja oli muun muassa seitsenkertainen maailmanmestari ja nelinkertainen olympiamitalisti.

Italian Cortina d’Ampezzon 1956 olympialaisissa Koltšina saavutti hopeaa Neuvostoliiton viestijoukkueessa ja sijoittui kymmenellä kilometrillä neljänneksi. Lahden MM-kisoissa 1958 hän voitti kultaa sekä kymmenellä kilometrillä että viestissä. Neljä vuotta myöhemmin Puolan Zakopanen MM-kisoissa hän uusi mestaruutensa kymmenellä kilometrillä ja viestissä sekä voitti kultaa myös viiden kilometrin kilpailussa.

Itävallan Innsbruckin 1964 olympialaisissa Koltšina voitti viestikultaa ja saavutti pronssia viidellä kilometrillä sekä sijoittui kymmenellä kilometrillä seitsemänneksi. Norjan Oslon MM-kisoissa 1966 Koltšina saavutti jälleen kultaa viidellä kilometrillä ja viestissä, mutta jäi kymmenellä kilometrillä hopealle maannaisensa Klavdija Bojarskihin taakse.

Vielä Ranskan Grenoblen 1968 olympialaisista Koltšina saavutti pronssia viidellä kilometrillä ja viestissä sekä sijoittui kymmenellä kilometrillä seitsemänneksi.

Koltšinan aviomies Pavel Koltšin oli myös aikanaan huippuhiihtäjä. Koltšinit muuttivat asumaan Viroon Otepäähän vuonna 1973 ja heille myönnettiin urheilusaavutustensa myötä maan kunniakansalaisuus. Myös pariskunnan poika Fjodor Koltšin oli huippu-urheilija, hänen lajinsa oli yhdistetty.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu