Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Nyt tipahti todellinen yllätys! – Norjan hiihtolegenda lopettaa menestyksekkään uransa

Therese Johaug maastohiihto Norja
AOP

Maastohiihtopiireissä kuului perjantaina todellinen kohahdus, kun Norjan hiihtokuningatar Therese Johaug ilmoitti lopettamisestaan.

33-vuotias Therese Johaug kuuluu Norjan kaikkien aikojen menestyneimpiin maastohiihtäjiin. Hän on kolminkertainen olympiavoittaja ja 14-kertainen maailmanmestari.

Johaugin uraa varjosti myös skandaalinkäryinen doping-käry. Hän jäi kiinni dopingin käytöstä vuonna 2016 ja sai 13 kuukauden kilpailukiellon. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS kuitenkin pidensi elokuussa 2017 kilpailukiellon 18 kuukauteen.

Johaug niitti menestystä myös yleisurheilussa. Hän voitti Norjan mestaruuden 10 000 metrin juoksussa vuonna 2019 ajalla 32.20,86. Lokakuussa 2019 hän voitti maastojuoksun Norjan mestaruuden. Kesäkuussa 2020 hän paransi 10 000 metrin ennätystään aikaan 31.40,69 ja toukokuussa 2021 aikaan 31.32,88. Ajallaan hän on Norjan kaikkien aikojen tilastossa neljäntenä

Johaug kertoi lopetuspäätöksestään Instagram-tilillään. Nainen jakoi kuvan ensimmäisestä arvokisavoitostaan vuoden 2021 Norjan Holmenkollenin maastohiihdon MM-kisoista ja muisteli sitä haikeasti.

– 5. maaliskuuta 2011 voitin 30 kilometriä MM-kisoissa kotona, ensimmäisen voittoni aikuisena ja seikkailun alkaminen, joka on vienyt minut paikkoihin, joihin luulin, etten koskaan pääsisi. Monella tapaa tuntuu, että kehä päättyy, kun olen nyt lauantaina 5.3.2022 lähtöviivalla vielä 30 kilometrillä Holmenkollenissa.

– En todellakaan halua matkan loppuvan, mutta kaikelle on aikansa, ja mielestäni on tullut aika tehdä nyt muutakin kuin panostaa koko ajan hiihtoon, nainen vuodatti.

Johaug osoitti samallan myös tukensa Ukrainalle taistelussa Venäjää vastaan.

– Ukrainan sota voi saada monet tuntemaan olonsa merkityksettömäksi, ja sydämeni on myös Ukrainan kansalla, joka taistelee parhaillaan vapaudestaan.

Nainen kertoi ammentavansa Ukrainan taistelusta voimaa viimeiseen kisaansa.

– Tämän valossa odotan innolla viimeistä taistelua kotona lippu rinnassa ja olen kiitollinen kaikesta, mitä urheilu on minulle antanut, hän päätti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Therese (@johaugtherese) jakama julkaisu

Edit klo 21.35: Lisättiin tieto Johaugin yleisurheilusaavutuksista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu