Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Mari Ederiltä huippusuoritus Kontiolahdella! – Mahdollisuudet voittoon takaa-ajossa

Mari Eder Kontiolahdella.
AOP

Ampumahiihdon maailmancup on tänä viikonloppuna Suomessa Kontiolahdella. Naisten sprinttikilpailussa nähtiin saksalaisjuhlat, mutta myös Suomen ykköshiihtäjä oli loistavassa iskussa.

Kontiolahdella naisten 7,5 kilometrin sprintissä nähtiin tiukka taistelu kärkisijoista. Lopulta voiton vei yhden sakon ampunut Saksan Denise Herrman viiden sekunnin erolla Norjan Tirill Eckhoffiin. Kolmanneksi kisassa tuli Ruotsin Stina Nilsson jäätyään 5,2 sekuntia kärjestä. Nilssonin maannainen Hanna Öberg oli neljäs vajaat seitsemän sekuntia kärjestä.

Suomelta kisassa oli mukana yhteensä kolme hiihtäjää. Parhaimmin sijoittui Mari Eder, joka ampui yhden pummin ja sijoittui hienosti yhdeksänneksi vain 29,1 sekunnin päähän kärjestä. Muista suomalaisista Suvi Minkkinen ampui yhden ohi ja sijoittui silti 25. jääden reilun minuutin kärjestä. Erika Jänkällä ei ollut paras päivänsä ampumapenkalla. Suomalainen ampui kolme ohi ja jäi kärjestä yli kolmen minuutin päähän.

– Ihan hyvä kisa. Sain kotiyleisöltä paljon tukea ja oli mukava vetää täällä ehjä kilpailu, Eder totesi maalissa ylen haastattelussa.

Kisassa nollat ampuneita hiihtäjiä ei juuri ollut. Parhaiten sijoittui Saksan Vanessa Voigt ollen kuudes. Voigt jäi 16,7 sekuntia kärjestä. 20 joukossa oli yhteensä neljä nollat ampunutta naista. Kovinta hiihtovauhtia pitivät Marte Röiseland ja Elvira Öberg. Öberg jäi kärjestä vain 18,5 sekunnin päähän ammuttuaan kaksi pummia ja Röiseland vajaat puoli minuuttia samoilla sakoilla.

Sunnuntaina hiihdetään 60 parhaan urheilijan toimesta kymmenen kilometrin takaa-ajo, jolla mittaa on kymmenen kilometriä. Mikäli Eder pystyy hyvään suoritukseen ampumapenkalla voittokaan ei ole poissuljettu. Kisassa ammutaan yhteensä neljä kertaa, kun sprintissä ampumapaikkoja oli kaksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu