Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1-talli Haas teki odotetun ratkaisun – Kohukuskille näytettiin ovea, tilalle tuttu kuski

Kevin Magnussen F1-kuljettaja Haas
AOP

Haasin F1-talli teki odotetun kuljettajaratkaisun, kun se näytti ovea venäläiselle Nikita Mazepinille. Tilalle talli hankki tutun miehen, tanskalaisen Kevin Magnussenin.

Tanskalainen Kevin Magnussen on Haasille tuttu mies, sillä hän ajoi tallissa kausina 2017-2020 yhteensä 79 osakilpailua sijoittuen parhaimmillaan viidenneksi. Magnussenin kuskiparina jatkaa saksalainen Mick Schumacher.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner iloitsi tanskalaisen paluusta yhdysvaltalaistalliin.

– Olen iloinen voidessani toivottaa Magnussenin takaisin Haas F1 Teamiin. Kun etsimme kuljettajaa, joka voisi tuoda lisäarvoa talliin, puhumattakaan runsaasta Formula 1 -kokemuksesta, Kevin oli meille suoraviivainen päätös.

– Kevinin välitön saatavuus tarkoittaa, että voimme hyödyntää häntä resurssina kauden edeltäviin testeihin sekä Schumacherin että Pietro Fittipaldin rinnalla. Pietro tulee olemaan ensimmäinen tällä viikolla ajamalla puoli päivää testissä torstaina. Se on hänelle loistava tilaisuus, kun Mick ja Kevin tekevät loput ennen Bahrainin GP:tä.

Magnussenin tuttuus Haasille oli tärkeä osatekijä miehen paluussa talliin.

– Kevin oli avaintekijä aikaisemmissa menestyksissämme – ei vähiten silloin, kun teimme molemmat parhaat sijoituksemme F1:ssä vuonna 2018. Hän osoitti edelleen viime vuonna olevansa eliittikilpa-autoilija, joka lisää voittoja ja palkintoja ansioluetteloonsa.

– Veteraanina sekä varikolla että pajalla hän tulee olemaan meille vankka vertailukohta VF-22:n jatkuvassa kehittämisessä. Odotamme kaikki innolla, että saamme toivottaa Kevinin tervetulleeksi takaisin tällä viikolla Bahrainissa, Steiner riemuitsi.

Magnussen oli itse myös iloinen paluustaan.

– Olin tietysti hyvin yllättynyt, mutta yhtä innoissani saadessani kutsun Haasilta. Katsoin eri suuntaan sitoumuksieni suhteen kaudelle 2022, mutta mahdollisuus palata kilpailemaan F1:ssä ja erittäin hyvin tuntemani tallin kanssa oli yksinkertaisesti liian houkutteleva.

– Minun on todellakin sanottava kiitos sekä Peugeotille että Chip Ganassi Racingille, että vapautitte minut nopeasti – molemmat ovat mahtavia organisaatioita, tanskalainen totesi.

Kiitosta riitti myös Haasin suuntaan.

– Haluan tietysti myös kiittää Gene Haasia ja Steineria mahdollisuudesta jatkaa F1-uraani – tiedän kuinka kilpailuhenkisiä he molemmat ovat ja kuinka innokkaita he ovat palaamaan kilpailemaan viikoittain. Olemme nauttineet kiinteästä suhteesta ja positiivinen assosiaatiomme säilyi, vaikka lähdin loppukaudesta 2020.

– Minulle on kerrottu mahdollisimman paljon VF-22:n kehityksestä ja paketin mahdollisuuksista. Töitä on tehtävänä, mutta olen innoissani saadessani olla osa sitä. En malta odottaa, että pääsen takaisin F1-auton ratin taakse Bahrainissa.

Nikita Mazepin sai potkut tallista ja paikan pakotelistalla

Haasin toisena kisakuljettajana toiminut Nikita Mazepin sai potkut aiemmin. Miehen ajotaidot eivät hurmanneet viime kaudella, mutta hänen upporikkaan isänsä Dmitri Mazepinin tuomat sponsorirahat Uralkali-yrityksensä kautta takasivat Nikitalle ajopaikan.

Sekä Nikita että Dmitri on nyt lisätty Euroopan Unionin EU:n Venäjä-pakotelistalle. Dmitrin katsotaan kuuluvan Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin, joten tieto pakotelistasta ei tullut yllätyksenä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1