Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Muut

USA:n hirmulääkärin tekojen jälkien korjaamisessa vakavia puutteita: “Meidän on kyettävä tunnustamaan, mikä on mennyt pieleen”

Larry Nassar lääkäri USA
AOP

Yhdysvaltojen voimistelumaajoukkueen entinen lääkäri Larry Nassar tuomittiin 300 vuoden vankeuteen satojen yhdysvaltalaisten voimistelumaajoukkueeseen kuuluneiden ihmisten seksuaalisesta ahdistelusta. Nyt yksi asian julkisuuteen tuoneista voimistelijoista arvostelee kovasanaisesti tehtyjä toimenpiteitä.

Entinen yhdysvaltalaisvoimistelija Rachael Denhollander oli yksi Yhdysvaltojen voimistelumaajoukkueen entisen lääkärin Larry Nassarin hirmuteot julkisuuteen tuoneista voimistelijoista. Denhollander on myös ollut mukana ajamassa tekoja voimistelupiireihin, joilla olisi tarkoitus luoda vastatoimia vastaavien tapausten välttämiseksi. Nainen ei kuitenkaan ole tyytyväinen tähänastisiin saavutuksiin.

Vuonna 2018 Nassar tuomittiin 300 vuodeksi USA:n voimistelumaajoukkueen jäsenten seksuaalisesta häirinnästä. Saman vuoden joulukuussa Nassarin uhrit pääsivät sovintoon USA:n voimisteluliiton kanssa vahingonkorvauksista ja jatkotoimenpiteistä. Osana sovintoa uhrit 380 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia, ja USA:n voimisteluliitto ja USA:n olympiakomitea antavat johtokuntapaikkoja selviytyneille.

Denhollander sanoo kuitenkin, että ei ole tyytyväinen saavutuksiin. Teoilla ei ole saatu naisen mukaan tarpeeksi vaikutusta voimistelijoiden turvallisuuteen ja hyvinvointiin.

– Toivon, että voisin sanoa, että olemme. Nassarin tapauksesta ei ole ollut juurikaan konkreettista vaikutusta.

– Keskustelut alkavat ja niitä jatketaan lisää, mikä on erittäin positiivista ja tervettä. Vaikutus lainsäädäntöpolitiikkaan ja tuomioprosentteihin, se ei ole vielä kokenut vaikutusta. Vaikutus toimielinuudistukseen ei ole vielä edennyt, Denhollander kritisoi.

Denhollanderin mukaan voimistelupiireissä pitää tarttua edelleen tarmokkaasti hyväksikäyttötapauksiin.

– Mitä teet, kun se on omassa yhteisössäsi? Lasten hyväksikäyttö on asia, jonka tuomitsemme mielellämme. Kun kyse on uskonnollisesta yhdyskunnasta tai urheiluseurasta tai yliopistosta tai poliittisesta ryhmästä. Mitä teet, kun kyseessä on oma poliittinen ryhmäsi? Kun se on sinun uskonnollinen yhdyskuntasi, kun se on sinun oma urheiluyhteisösi?

– Se, mitä teet, kun kyseessä on oma yhteisösi, on todellinen testi siitä, kuinka paljon tiedät ja välität. Meillä ei ole vielä tapahtunut muutosta siinä, miten reagoimme, kun omissa yhteisöissämme huolehtiminen maksaisi meille.

Hyväksikäytöllä kauaskantoiset seuraukset

Denhollanderin mukaan voimistelupiireissä pitää alkaa katsoa, mitä lajin parissa tehdään muutoksien aikaansaamiseksi. Lajikulttuuria pitää naisen mukaan vielä ehdottomasti muuttaa.

– Sanallinen ja henkinen pahoinpitely, psykologinen pahoinpitely, fyysinen väkivalta – joka luo pysyvää vahinkoa lapsille heidän itsetunnolleen, omanarvontunteelleen ja identiteetilleen, pysyviä mineralogisia vaurioita, emmekä ole todella painiskelleet lasten fyysisten traumojen todellisuuksien kanssa.

Henkisiä vammoja vähätellään Denhollanderin mukaan.

– Ajattelemme sitä ajatushaavana tai tunnehaavana, mutta se todella aiheuttaa syviä neurologisia vaurioita. Se ei vain poista itseään, joten kun kamppailet kaikkien näiden väärinkäytösten aiheuttamien vaurioiden syvyyden kanssa, emme voi hyvällä omallatunnolla puolustella sitä, ettemme esitä noita vaikeita kysymyksiä ja emme tee sellaisia ​​radikaaleja muutoksia.

Kaikki lähtee ylhäältä.

– Kun ylhäällä olevat auktoriteetit eivät esitä näitä kysymyksiä, eivätkä halua alistua siihen prosessiin, he kommunikoivat toimillaan: “Aiomme puhua siitä, ettemme pidä lasten hyväksikäytöstä, mutta me emme välitä heistä tarpeeksi tehdäksemme mitään”. Kuuntele vain mitä sanomme, älä kiinnitä huomiota siihen, mitä teemme.

Denhollanderin mukaan voimistelulla on vain yksi oikea suunta tulevaisuudessa.

– Voimistelun on parannuttava rehellisesti ja läpinäkyvästi. Meidän on kyettävä tunnustamaan, mikä on mennyt pieleen, jotta voimme muuttaa sitä mennessämme eteenpäin.

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Muut