Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com
Pussit.com mainos iso

Muut

IS: Moottoriurheiluvaikuttaja Antti Aarnio-Wihuri tylyttää epäonnista ratahanketta: “Puheita on ollut paljon, tekoja vähemmän”

Antti Aarnio-Wihuri moottoriurheiluvaikuttaja
AOP

Tunnettu suomalainen moottoriurheiluvaikuttaja, 82-vuotias miljardööri Antti Aarnio-Wihuri, otti kantaa epäonniseen Kymiring-moottorirataan Ilta-Sanomien haastattelussa. Kommentit eivät mairitelleet rataa ja sen johtoporrasta.

Suomen uusin moottorirata Kymiring on kohdannut lukuisia vastoinkäymisiä vuosien varrella. Nyt kun sen piti viimein valmistua, kesälle suunnitellut MotoGP-kisat vedettiin siltä pois ja myös usea muu kisajärjestäjä on vetäytynyt. Pääsyyksi on kerrottu, että rata ei täytä turvallisuuskriteerejä. Myös rakennustyöt ovat edelleen kesken.

Tilanteen surkeutta alleviivaa myös se, että MotoGP-kisat peruttiin radalta jo vuonna 2019, kun debyytin piti tapahtua, sekä vuosilta 2020 ja 2021 korona-pandemian vuoksi. Nyt aiemmin mainittujen syiden lisäksi ongelmaksi muodostui rahan puute.

Tunnettu suomalainen moottoriurheiluvaikuttaja Antti Aarnio-Wihuri totesi Ilta-Sanomien haastattelussa, että ei yllättynyt uusimmista ongelmista.

– En tunne taustayhtiön yksityiskohtia, mutta mielestäni on ollut alusta asti nähtävissä, ettei sen budjetti tule toteutumaan. Yhtiö on ollut jatkuvasti rahapulassa, ja sitten se on jäänyt odottamaan ihmettä, joita harvemmin elämässä tapahtuu, Aarnio-Wihuri toteaa.

– Kymiringin ympärillä puheita on ollut paljon, tekoja vähemmän. Kokonaisuus ei ole perustunut tarpeeksi realismiin, ja siksi sinne on ollut vaikea löytää tarpeeksi yksityistä rahaa.

Aarnio-Wihuri antaa haihattelusta yhden osuvan esimerkin.

– Tietojeni mukaan alun perin Kymiringin taustavaikuttajat uskoivat, että Venäjän Pietarista voisi tulla MotoGP-kisoihin jopa 50 000-100 000 vierasta. Vaikka Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan, Pietarista tuskin olisi tullut tuollaisia massoja, koska myös sinne rakennettiin jokin aika sitten uusi moottorirata.

– On päivänselvää, että myös Pietarissa olisi siinä tapauksessa järjestetty isot kisat.

Aarnio-Wihuri suhtautuu Kymiringin tulevaisuuteen muutenkin epäilevästi.

– Kymiringin uskottavuus alkaa olla mennyttä. Toivon tietysti, että ratayhtiö saisi asiat järjestymään, mutta siihen on tältä istumalta vaikea uskoa, koska yhtiö on ollut liikkeellä täysin epärealistisella rahoitussuunnitelmalla.

– Ja jatkossa rahan kerääminen on todennäköisesti vielä vaikeampaa, mies toteaa.

Aarnio-Wihuria houkuteltiin mukaan sijoittamaan

Aarnio-Wihuria pidettiin KymiRingin potentiaalisena sijoittajakandidaattina radan alkuvaiheissa.

– Oma arvioni on, että hanke ei tule onnistumaan suunnitellusti. En ole sijoittamassa hankkeeseen, mies totesi vuonna 2017.

Wihuri-yhtiöiden pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja arveli painokkaasti, että moottoriurheilukeskus sijaitsisi ”aivan liian kaukana Pääkaupunkiseudulta” ja että sen vuoksi sinne olisi vaikea löytää riittävästi yksityisrahoitusta.

– Se, että ihmiset yhtäkkiä innostuisivat käymään säännöllisesti Kymiringillä, joka sijaitsee korvessa, on kuolleena syntynyt ajatus, Aarnio-Wihuri latasi.

Lähde: Ilta-Sanomat

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut