Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Milano-Cortina 2026

Kansainvälinen olympiakomitea tiputti jättiyllätyksen! – Suomalaisten menestyslaji aiotaan tiputtaa talviolympialaisista

Ilkka Herola yhdistetty
AOP

Talviolympialaiset saattavat olla suuren muutoksen edessä jo vuonna 2026, kun Kansainvälinen olympiakomitea IOC puntaroi yhdistetyn tulevaisuutta.

Yhdysvaltalaismedia ABC:n artikkelin mukaan Kansainvälinen olympiakomitea IOC puntaroi yhdistetyn tulevaisuutta talviolympialaisissa. Virallinen selvitys tilanteeseen on se, että lajissa ei noudateta olympialiikkeen vaalimaa tasa-arvoisuutta, sillä kansainvälisissä arvokisoissa lajissa kisaavat vain miehet.

Yhdistetyn yhdysvaltalainen lajilegenda, USA:n pohjoismaisten hiihtolajien johtokunnan jäsen Bill Demong kertoi artikkelissa olevansa järkyttynyt IOC:n aikeista pudottaa laji.

– Kuulin takakanavista äänekkäästi ja selkeästi, että ratkaisu sukupuolten tasa-arvon likaisen salaisuuden hoitamiseksi on poistaa miehet ohjelmasta vuodelle 2026. Yhden alkuperäisen urheilulajin poistaminen, joka on ollut mukana jo ensimmäisistä talviolympialaisista lähtien, olisi traagista, lyhytnäköistä ja harhaanjohtavaa, Demong taivasteli.

IOC:n mukaan lopulliset päätökset vuoden 2026 talviolympialaisten lajeista on tarkoitus tehdä puheenjohtaja Thomas Bachin johtamassa IOC:n johtokunnan kokouksessa 24. kesäkuuta.

– Näemme urheilulajeja, kuten hiihtoalpinismi, lisättävän ja olen kuullut, että IOC ei halua lisätä urheilijoiden määrää ja ratkaisu on viedä miehet pois yhdistetystä.

Vaikkei naisten yhdistetty olekaan suuri laji vielä maailmalla, kauden 2021-2022 aikana lähes 40 naista osallistui naisten yhdistetyn maailmancupin debyyttikauteen.

IOC kuitenkin hylkäsi naisten yhdistetyn mukaan ottamisen Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin. Päätös ärsytti lajipiireissä ja esimerkiksi Norjan Ida Marie Hagen, maailmancupin viime kauden kakkonen, on ottanut kovasanaisesti kantaa tilanteeseen.

– Ei ole mitään syytä, ettemme saisi olla olympialaisissa. Taso nousee. Mukana on myös paljon urheilijoita eri mantereilta.

IOC kertoi Pekingin kisojen yhteydessä ylpeänä sukupuolten tasa-arvon edistämisessä tehtyjä parannuksia kertomalla, että Pekingin kisat asetti uuden pisteen naiskilpailijoille nostamalla osallistumisosuuden 45 prosenttiin vuoden 2018 Pyeongchangin kisojen 41 prosentista. Vuoden 2024 Pariisin olympialaisten odotetaan olevan ensimmäiset olympialaiset, joissa on yhtä paljon naisia kuin miehiä kilpailemassa.

Suomalaisasiantuntija lyttää aikeet – Tylyttää päätöksen oikeita taustasyitä

Suomen yhdistetyn maajoukkueen entinen päävalmentaja Petter Kukkonen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa tylyn arvionsa IOC:n päätöksen taustasyistä.

– Tasa-arvo on vain sellainen kiva asia, josta kerrotaan mediaan, mutta monesti taustalla on kasvupaineita.

– Joitain muita lajeja halutaan sisään, jotka ovat seuratumpia tai tuovat enemmän rahaa IOC:lle, Kukkonen lataa.

Kukkonen ymmärtää perusteluita.

– On kaikille selvää, että yhdistetty on pieni laji moneen muuhun verrattuna. IOC:n näkökulmasta yhdistetty ei ole ykköslajeja, jotka määrittelevät heidän suuntaansa.

Kukkonen uskoo myös naisten yhdistetyn nousuun tulevaisuudessa.

– Yhdistetty tarvitsee vielä pikkuisen aikaa siihen, että naisten taso nousee riittävän kovaksi. Sama nähtiin naisten mäkihypyssä. Kesti oman aikansa, että syntyi riittävän kova kansainvälinen kilpailu.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026