Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com
Pussit.com mainos iso

Muut

Uinnin MM-kisoissa hurja vaaratilanne – Vain valmentajan nopea reagointi esti tragedian

Anita Alvarez taitouinti USA
AOP

Uinnin MM-kisoissa Unkarin Budapestissä nähtiin dramatiikkaa, kun yhdysvaltalainen taitouimari Anita Alvarez sai sairaskohtauksen oman suorituksensa loputtua.

Yhdysvaltalainen taitouimari Anita Alvarez sai sairaskohtauksen uinnin MM-kisoissa Unkarin Budapestissä juuri sen jälkeen, kun hän oli lopettanut oman suorituksensa. Nainen menetti tajuntansa ja upposi altaan pohjaan.

Tilannetta hurjisti se, etteivät hengenpelastajat reagoineet siihen mitenkään, vaan Alvarezin valmentaja Andrea Fuentes joutui pelastamaan naisen. Kyseessä oli jo toinen sairaskohtaus lyhyen ajan sisään.

Alvarez palasi tajuihinsa pian onnettomuuden jälkeen, sai välitöntä ensiapua ja toipuu tietojen mukaan hyvin. Tapauksesta julkaistu kuvamateriaali näyttää, että USA:n joukkue juhlii naisen suoritusta kunnes kohtaus iskee ja nainen uppoaa pohjaan. Hetkeä myöhemmin Fuentes ja tilanteeseen lopulta reagoinut hengenpelastaja kiskovat Alvarezin kuiville.

Fuentes paljasti myöhemmin, että Alvarez lakkasi hengittämästä vähintään kahden minuutin ajan onnettomuuden aikana.

– Yritin herättää hänet. No, läpsäisin häntä ja avasin hänen leukansa. Mutta totuus on, että ennen kuin pääsimme ensiapuun, hän ei hengittänyt ainakaan kahteen minuuttiin.

Alvarezin jatko MM-kisoissa oli jonkin aikaa auki, mutta sittemmin nainen tiedotti jatkavansa kisaurakkaansa.

– Hän ei halua lähteä täältä kuvan kanssa, jossa hän on tajuttomasta altaan pohjalla. Joka tapauksessa joukkuekilpailuissa Anita tekee paljon piruetteja ja hyvin vähän apneoita, joten hän tulee melkein varmasti kilpailemaan, Fuentes kertoi.

Tapaus kuitenkin järkytti valmentajaakin.

– Se oli suuri pelko. Minun piti hypätä sisään, koska hengenpelastajat eivät tehneet sitä. Pelkäsin, koska näin, että hän ei hengittänyt, mutta nyt hän voi hyvin. Anita voi paljon paremmin.

Fuentes kertoi ymmärtäneensä, että jotain oli vialla, kun Alvarez “meni alas eikä reagoinut” sen sijaan, että olisi tullut ylös rutiiniensa jälkeen.

– Kun uimari lopettaa, hän haluaa ensimmäisenä hengittää, valmentaja taustoitti.

Valmentaja kertoi että hän viittoi hengenpelastajilta apua, mutta he eivät nähneet häntä, joten hän päätti mennä apuun itse.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut