Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Muut

Entinen hiihtäjä Matti Heikkinen nimitettiin Olympiakomitean kohutulle johtajapaikalle

Matti Heikkinen johtaja Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö
AOP

Suomen Olympiakomitean hallitus on valinnut Huippu-urheiluyksikön johtajaksi kauppatieteiden kandidaatti Matti Heikkisen.

38-vuotias Matti Heikkinen on kolminkertainen maastohiihdon olympiaedustaja ja vuoden 2011 maailmanmestari 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailusta. Heikkinen siirtyy Olympiakomitean palvelukseen GRK Infra Oyj:n markkinointi- ja viestintäjohtajan tehtävästä.

– Tuore ulkoinen evaluaatio viitoittaa suuntaa suomalaisen huippu-urheilun tulevaisuudelle. Rautaisen huippu-urheilun arkea koskevan asiantuntemuksen ohella huippu-urheilun johtaminen edellyttää jatkossa erityisesti kykyä verkostojen johtamiseen sekä laajempaa ymmärrystä maailman muutoksesta ja sen vaikutuksista huippu-urheiluun.

– Heikkinen tuo suomalaisen huippu-urheilun johtamiseen paitsi vahvaa henkilökohtaista kokemusta kansainvälisen huipun vaatimustasosta, myös modernia ja näkemyksellistä ajan vaatimukset sisäistävää johtajuutta, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toteaa.

Huippu-urheiluyksikön johtajan valintaa valmisteli rekrytointiryhmä, johon kuuluivat Olympiakomitean hallituksen jäsenet Sari Multala ja Marco Casagrande, Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto ja hr-päällikkö Riikka Valjakka sekä viimeisellä haastattelukierroksella Kaisa Vikkula ja Esa Niemi Olympiakomitean hallituksesta.

Heikkinen oli rekrytointiryhmän yksimielinen esitys huippu-urheilujohtajan tehtävään.

– Saimme 17 hakemusta, joiden joukossa oli neljä naista ja 13 miestä. Haastattelimme kahdeksan henkilöä, joista loppusuoralle pääsi neljö ehdokasta. Prosessi vietiin läpi tarkasti ja perusteellisesti laajan ryhmän voimin, ja siihen kuuluvasta henkilöarvioinnista vastasi MPS-yhtiöt Oy, Susiluoto kertoo.

Susiluodon mukaan valintaprosessissa korostui kyky yhteistyön ja verkostojen johtamiseen.

– Halusimme suunnata valintaa siten, että siinä korostuu kyky johtaa ja innostaa huippu-urheilun verkostoja. Heikkinen erottui hakijajoukosta edukseen lämminhenkisenä ja rentona, mutta samalla kunnianhimoisena ja kannustavana persoonana.

– Toivotan Matin lämpimästi tervetulleeksi Olympiakomitean palvelukseen. Saamme Matista erinomaisen johtoryhmäkollegan edistämään yhdessä suomalaisen liikunnan ja urheilun liikettä modernilla ja vastuullisella tavalla, Susiluoto jatkaa.

Heikkinen lähtee mukaan intohimolla

Heikkinen kertoo harkinneensa huippu-urheilujohtajan tehtävään hakemista perusteellisesti.

– Oman kilpaurani päättymisen jälkeen minulla on ollut palo jatkaa työuraa urheilun parissa. Pidän kuitenkin hyvänä, että olen ehtinyt laajentaa perspektiiviä toimimalla muutaman vuoden ajan urheilun ulkopuolella.

Heikkisen mukaan suomalaisella huippu-urheilulla on nyt tärkeä momentum.

– On löydettävä kestävä tasapaino siihen, kuinka päivitämme toimintamme tämän ajan yhteiskunnan vaatimusten mukaiseksi ja menestymme silti aiempaa paremmin kansainvälisessä kilpailussa. Se onnistuu vain verkostoyhteistyöllä ja vahvan luottamuksen rakentamisella urheilun arjessa, Heikkinen sanoo.

Heikkinen aloittaa huippu-urheilujohtajan tehtävässä 1.9.2022.

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Muut