Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Parviaisen nimi kipuaa taas kohti maailman keihäänheiton kärkeä – Nyt tuli EM-kultaa hirmuheitolla

keihäänheitto
AOP

Keihäänheittolegenda Aki Parviaisen veljenpoika Topi Parviainen jatkaa suvun kunniakkaita perinteitä keihäänheitossa. Topi kiskaisi itsensä Euroopan-mestariksi keskiviikkona.

Keihäänheittäjä Topi Parviainen järjesti yleisurheilun alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Israelin Jerusalemissa melkoisen ilotulituksen miesten keihäässä. Viimeisen kierroksen hirmuheitto 84,52 toi ylivoimaisen mestaruuden ja on samalla uusi tämän ikäluokan Euroopan ennätys 700 gramman keihäällä. Mies paransi omaa ennätystään lähes kymmenen metriä.

Topilla oli selvä selitys huippuvireelleen kisan jälkeen.

– Hyvä kannustus ja älytön vire. Nyt maistuu ja tuntuu mahtavalta, mies hehkutti.

Tuupovaaran Urheilijoita edustavan ja syksyllä 16 vuotta täyttävän heittäjän finaalin alku ei vielä luvannut pitkiä kaaria. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli kakkosena 72 metrin heitollaan Unkarin Máté Horváthin jälkeen, joka oli mennyt heti johtoon tuloksella 73,72. Suomalaisen toinen heitto kantoi 66 metriä ja sitä seuraaville tuli rastit epäonnistumisen merkiksi.

Viidennellä heitolla tuli jo oma ennätys 75,98, jolla hän siirtyi johtoon. Sekin jäi täysin paperiksi kuudennen kierroksen hirmuheiton rinnalla.

Parviaista on pidetty viimeisen kierroksen miehenä. Se sai vahvistusta keskiviikkona.

– Viimeisen kierroksen taito on ollut jonkin aikaa kateissa, mutta nyt se taas löytyi.

– Jo veryttelyssä tunsin, että tänään menee pitkälle. Mutta en aivan näin kovaa heittoa osannut odottaa, nuorukainen hämmästeli.

Uusi Euroopan-ennätys tuntui myös mahtavalta.

– On se kova juttu, kun menee Toni Keräsen ja kumppaneiden ohi. Ja tulevaisuudessa ohitan heidän nykyiset tuloksensa kevyesti, Parviainen heitti lopuksi.

Aikaisempi Euroopan-ennätys 83,94 oli saksalaisen Niklas Kaulin nimissä vuodelta 2015.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu