Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

Huippujuoksija Mo Farahilta paljastui järkyttävä tragedia – Huoli tulevaisuudesta nousi pintaan

Mo Farah pitkien matkojen juoksija Iso-Britannia
AOP

Brittiläinen pitkien matkojen juoksijalegenda Mo Farah on paljastanut brittilehti The Sunin haastattelussa järkyttäviä yksityiskohtia lapsuudestaan.

Iso-Britanniaa edustava Somaliassa syntynyt pitkien matkojen juoksija Mo Farah eli rankan lapsuuden. Hän syntyi 23.3.1983 Somalian Mogadishussa ja hänen oikea nimensä on Hussein Abdi Kahin. Miehen isä kuoli Farahin ollessa vain neljävuotias. Farahin oikea perhe asuu edelleen Somalimaassa.

Suuri muutos tapahtui, kun Farah muutti silloisesta kotimaastaan Somalimaasta Djiboutiin yhdeksänvuotiaana perheeseen, jota hän ei tuntenut lainkaan. Pian tämän jälkeen hän muutti Isoon-Britanniaan ja hänen saattajanaan toimi nainen, jota Farah ei tuntenut lainkaan.

Nainen kertoi Farahille, että poika pääsee asumaan Isossa-Britanniassa asuvien sukulaistensa luo. Nainen käski häntä sanomaan, että hänen nimensä on Mohamed. Farah kertoo myös, että hänellä oli mukanaan väärennettyjä matkustusasiakirjoja, joissa oli hänen valokuvansa Mohamed Farah -nimen vieressä.

Kun parivaljakko pääsi maahan ja Englannin Lontoossa Hounslowin kaupunginosassa sijaitsevaan asuntoon, saattaja nappasi Farahilta paperin, jossa oli hänen sukulaistensa yhteystietoja.

– Suoraan edessäni hän repi sen irti ja laittoi roskakoriin. Sillä hetkellä tiesin olevani vaikeuksissa, Farah kertoo.

Farah kertoo The Sunin haastattelussa, että hänen piti tehdä kotitöitä ja lastenhoitoa “jos halusin ruokaa suuhuni”. Farah sanoo, että nainen kertoi hänelle: “Jos haluat nähdä perhettäsi uudelleen, älä sano mitään.”

– Usein lukisin itseni kylpyhuoneeseen ja itkin, juoksija kertaa kauhujaan.

Koulusta muodostui turvapaikka

Farahin ei annettu alkuvuosina käydä edes koulua, kunnes hän täytti 12 ja pääsi seitsemännelle luokalle Feltham Community Collegessa. Koulun henkilökunnalle kerrottiin, että Farah on pakolainen Somaliasta.

Farahin vanha opettaja Sarah Rennie kommentoi jutussa, että Farah tuli kouluun “epäsiistinä ja hoitamattomana”. Farah puhui myös hyvin vähän englantia ja oli “emotionaalisesti ja kulttuurisesti vieraantunut” lapsi. Myös Farahin huoltajat jäivät etäisiksi.

Liikunnan opetaja Alan Watkinson sen sijaan huomasi Farahin lahjakkuuden urheilussa.

– Ainoa kieli, jonka hän näytti ymmärtävän, oli liikunnan ja urheilun kieli, Watkinson muistelee.

Farah kertoo haastattelussa myös, että urheilu oli keino paeta karmeita kotioloja. Lopulta hän myös uskaltautui kertomaan Watkinsonille tilanteestaan ja pääsi turvaan helvetillisistä kotioloistaan toisen somaliperheen hoiviin.

Farah kertoo haastattelussa myös, että haluaa kertoa tarinansa haastaakseen ihmisten käsitykset ihmiskaupasta ja orjuudesta.

– En tiennyt, että niin monet ihmiset käyvät läpi täsmälleen samaa kuin minä. Se vain osoittaa, kuinka onnekas olin.

– Se, mikä todella pelasti minut, mikä teki minusta erilaisen, oli se, että pystyin juoksemaan, mies kertoo.

Farahin todellisen henkilöllisyyden paljastuminen on nostattanut huolta myös miehen Iso-Britannian kansalaisuuden kohtalosta. Miehelle myönnettiin kansalaisuus väärällä henkilöllisyydellä vuonna 2000.

Asianajaja Alan Briddock kertoo jutussa Farahille, että hänen kansalaisuutensa oli teknisesti “saatu petoksen tai väärien tietojen perusteella”. Lain mukaan hallitus voi poistaa henkilöltä Iso-Britannian kansalaisuuden, jos hänen kansalaisuutensa on saatu petoksella. Asianajajan mukaan riski on kuitenkin tässä tapauksessa pieni.

– Periaatteessa ihmiskaupan määritelmä on kuljetusta hyväksikäyttötarkoituksessa.

– Teidän tapauksessanne olit aivan pienenä lapsena itse velvollinen huolehtimaan pienistä lapsista ja olemaan kotiapulainen. Ja sitten sanoit asianomaisille viranomaisille, että “se ei ole minun nimeni”. Kaikki nämä yhdessä vähentävät riskiä, että sisäministeriö ottaa sinulta kansalaisuuden pois”.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu