Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Suomen pikajuoksu saa uuden huippuvahvistuksen – Nainen on kellottanut SM-ennätystason aikoja

400 metrin juoksu
AOP

Suomalaiset sukujuuret omistava, mutta Yhdysvaltoja tähän mennessä maajoukkuetasolla edustanut pikajuoksija Katriina Wright on tehnyt päätöksen siirtyä edustamaan Suomea maajoukkuetasolla.

Suomen urheiluliitto SUL tiedotti tiistaina, että Suomen yleisurheilumaajoukkue sai tasokkaan vahvistuksen, kun pikajuoksija Katriina Wright päätti edustaa Suomea. Yhdysvaltain Kalifornian San Diegossa asuva, mutta Oregonin Eugenessa opiskeleva 19-vuotias juoksija pinkoi toukokuussa 400 metriä 52,60 joka alittaa 19-vuotiaiden Suomen ennätyksen ja ikäluokan MM-kisarajan.

Wright on Suomen ja Yhdysvaltain kaksoiskansalainen. Wrightin isällä on suomalaiset sukujuuret. Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA hyväksyi SUL:n pyynnöstä Wrightin oikeuden edustaa Suomea. Wright ei ole aiemmin edustanut mitään maata arvokisoissa.

Wright kilpaillee Suomen joukkueessa jo elokuussa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Calissa, Kolumbiassa. Kevään 400 metrin ennätyksellään 52,60 hän on Suomen naisten kaikkien aikojen tilastossa seitsemäs. Kevään kisoissa Wrightin toiseksi paras aika oli 53,12.

Wright juoksi keväällä myös 100 ja 200 metrin ennätyksensä, jotka ovat 12,04 ja 24,08. Yliopistokisoissa 800 metriä kulki 2.08,93.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu