Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Ralli

Rallitähti Ott Tänak jäi kotirallissaan kolmanneksi ja sai sakot kaupan päälle

Ott Tänak Viron MM-ralli 2022
AOP

Hyundain virolainen rallikuski Ott Tänak jäi kolmanneksi kotirallissaan, joka ajettiin viime viikonloppuna Viron Tartossa. Nyt mies sai riesoikseen vielä sakot sponsorisääntöjen rikkomisesta.

Hyundain tähtikuski Ott Tänak sai rallin MM-sarjalta 4 000 euron sakot, koska ei käyttänyt Pirellin sponsorilippalakkia Viron MM-rallin palkintojenjaon aikana. Sakosta 3 000 euroa on ehdollista. Sääntöjen mukaan kuljettajien on käytettävä Pirelli-lippalakkia palkintokorokkeella ja rallin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tänakin todettiin rikkoneen sääntöjä, koska hän ei käyttänyt lippalakkia rallin päättävän powerstagen jälkeen pidetyllä palkintokorokkeella, rallin isäntäkaupungissa Viron Tartossa pidetyllä viimeisellä palkintokorokkeella ja tapahtuman jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tänak puolusti tekojaan aluksi virkailijoiden kuulemisessa, ennen kuin esitettiin video- ja valokuvatodisteita, jotka olivat ristiriidassa hänen lausuntonsa kanssa. Virkailijat totesivat myös, että Hyundai oli jo saanut varoituksen samanlaisesta rikkomuksesta viime vuoden Espanjan-rallin jälkeen.

– Kuulemistilaisuus pidettiin sunnuntaina 17. heinäkuuta 2022 klo 18.00 kuljettaja Tänakin ja tallipäällikkö Pablo Marcoksen läsnä ollessa.

Tänakilla oli ollut selitys tekemisilleen.

– Kuljettaja totesi, että Powerstagen jälkeisellä korokkeella hän oli poistanut hatun vasta samppanjasuihkutuksen jälkeen, koska hattu oli täysin märkä ja ulkolämpötila alhainen.

– Lisäksi Tartossa finaalikorokkeella hänellä oli päällään lippalakki ja hän oli poistanut sen kansallislaulujen aikana, mutta ei ollut käyttänyt sitä enää samoista syistä.

Tiedotteen mukaan virkailijat pitivät toisen kuulemisen sunnuntaina 17. heinäkuuta 2022 klo 19.40 Marcosin kanssa.

– Tuomarit näyttivät WRC+:ssa saatavilla olevaa videomateriaalia powerstage-palkintokorokkeesta ja muita Tarton viimeisellä palkintokorokkeella otettuja kuvia. Nämä todisteet osoittivat selvästi, että Tänak ei käyttänyt hattua ennen samppanjasuihkua, eikä sen jälkeen molemmilla palkintokorokkeilla ja että hänen ensimmäisessä kuulemisessaan antamansa lausunto ei ollut oikea.

– Lisäksi kuljettaja osallistui rallin jälkeiseen lehdistötilaisuuteen, joka pidettiin päämajan sisällä, myös ilman hattua.

WRC oli tuomion perusteissa selväsanainen.

– Virkailijat olivat yhtä mieltä siitä, että tällä tapauksella oli kielteinen vaikutus WRC:n kaupallisiin oikeuksiin.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli