Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Ralli

IS: Venäläiskuskit ovat edelleen tulossa Jyväskylän MM-ralliin – Kisajärjestäjät voimattomia asiassa

Sébastien Ogier Jyväskylän MM-ralli 2021
AOP

Jyväskylän MM-ralli kurvaillaan 4.-7.8. ja siihen lähdetään kutkuttavassa Kalle Rovanperän MM-johdossa. Venäläiskuljettajat sen sijaan aiheuttavat päänsärkyä.

Valtaosa urheilumaailmasta sulki venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kansainvälisistä tapahtumista Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa. Myös autourheilun parissa ryhdyttiin osittain samaan, mutta Kansainvälinen autoliitto FIA ei asettanut maiden kuskeille täyskieltoa. He saavat edelleen kilpailla neutraalien tunnusten alla.

Tilanne on aiheuttanut närää jo aiemminkin ja muun muassa Viro esti venäläiskuskien maahantulon kokonaan. AKK-Motorsport Ry:n toimitusjohtaja Riku Bitter kertoo Ilta-Sanomien jutussa, että suomalaiset eivät pysty pullikoimaan FIA:n päätöstä vastaan.

– Joudumme toimimaan FIA:n ohjeiden mukaan. Kilpailijat ajavat ilman maatunnuksia, eikä heillä ole käytössä maansa lippuja eikä kansallislauluja.

Lisäksi kilpailijat ovat joutuneet allekirjoittamaan asiakirjan, jossa he tuomitsevat Ukrainan-sodan.

– Tämä on inhottava tilanne. Kyseessä on kansainvälinen kilpailu ja silloin mennään FIA:n sääntöjen ja ohjeistusten mukaan. Jos kyseessä olisi kansallinen kilpailu, silloin toimisimme toisin.

– Kuluvalla kaudella venäläisautoilijat ovat kisanneet Venäjän hyökkäyssodan jälkeen Kroatiassa, Portugalissa ja Sardiniassa, näillä samoilla FIA:n ohjeilla, Bitter kertoo.

Mediatietojen mukaan Jyväskylään saapuvat venäläiskisaajat ovat RC5-sarjassa ajava Vitali Antonov sekä RC2-luokassa Škodalla ajava Nikolai Grjazin ja hänen kartanlukijansa Konstantin Aleksandrov.

Petri Honkonen, Keskustaa edustava tiede- ja kulttuuriministeri, jolle myös urheilu kuuluu, myös arvostelee FIA:n linjauksia.

– Henkilökohtaisesti olisin ilman muuta toivonut, että FIA noudattaisi Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n linjauksia ja sulkisi venäläiset urheilijat täysimääräisesti kansainvälisestä urheilutoiminnasta.

Lähde: Ilta-Sanomat

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli