Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Yleisurheilun EM-kisoissa nähtiin superyllätys! – Kautta aikain toiseksi kovimman urheilijan poika nappasi mestaruuden

Mykolas Alekna voitti EM-kultaa kiekonheitossa.
AOP

Yleisurheilun EM-kisoissa nähtiin superyllätys miesten kiekonheiton loppukilpailussa, kun ottelun kaksi suurinta suosikkia ei onnistunut voittamaan kisaa. Kisassa voitto meni lajia 2000-luvun vaihteessa hallinneen Liettuan yleisurheilutähti Virgilius Aleknan pojalle, joka on vielä alle 20-vuotias urheilija. Kisassa muun muassa yli 70 metriä tällä kaudella heittäneet ruotsalaiset jäivät ilman mitalia.

Yleisurheilun EM-kisoissa Saksan Munchenissä nähtiin iso yllätys miesten kiekonheiton loppukilpailussa. Kiekonheitossa EM-kultaa nappasi monen suureksi yllätykseksi Slovenian Kristjan Cehin nenän edestä Liettuan Mykolas Alekna. Vasta 19-vuotias Alekna nousi kisassa kärkeen viidennellä kierroksella heitettyään voittoon riittäneen tuloksen 69,78. Vuonna 2002 syntynyt Alekna teki samalla kisaennätyksen, joka oli aiemmin toiseksi kisassa sijoittuneen Cehin nimissä. Ceh heitti karsinnassa hurjan tuloksen 69,06, mutta ei onnistunut finaalissa enää parantamaan sitä. Cehin paras nähtiin myös viidennellä kierroksella, kun slovenialainen maailmanmestari heitti 68,28.

Euroopan mestarin isä Virgilijus Alekna on heittänyt urallaan kautta aikain toiseksi pisimmän heiton. Aleknan ennätys on 73,88.

Kisaan suurin odotuksin tulleet ruotsalaisheittäjät Simon Pettersson ja Daniel Ståhl joutuivat pettymään. Pettersson oli kisassa neljäs tuloksella 67,12 ja Ståhl viides tuloksella 66,39. Kumpikin urheilija jäi tänä kesänä ilman arvokisamitaleita, vaikka herrat ottivat kaksoisvoiton viime kesän Tokion olympialaisissa.

Kisassa kaikkien suureksi yllätykseksi pronssia otti Iso-Britannian 31 vuotta syyskuussa täyttävä Lawrance Okoye. Okoye heitti heti ensimmäisellä tuloksen 67,14 eikä siihen kyenneet kuin Ceh ja Alekna vastaamaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu