Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto löi kovat vaatimukset tiskiin – Venäjällä kova paikka edessä

ampumahiihto
AOP

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU teki perjantaisessa kongressissaan kovan päätöksen ja päätti pitää voimassa Venäjän ja Valko-Venäjän kansainväliset kilpailukiellot.

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n kongressi äänesti perjantaina IBU:n johtokunnan suosituksen mukaisesti jatkaa Venäjän ampumahiihtoliiton RBU:n ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliiton BiFB:n kansainvälistä kilpailukieltoa, kunnes tietyt ehdot täyttyvät. Päätös tehtiin suljetulla lippuäänestyksellä, jolloin kongressi äänesti 40 ääntä puolesta ja 1 vastaan.

Lisäksi se noudatti johtokunnan erillistä suositusta olla sallimatta venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden tai virkamiesten osallistumista kansainvälisiin tapahtumiinsa toistaiseksi, mukaan lukien IBU:n järjestämät muut kuin urheilutapahtumat tällaisten tapahtumien turvallisuuden ja eheyden takaamiseksi.

Jälkimmäisestä päätöksestä kongressi äänesti suljetulla lippuäänestyksellä 39 ääntä puolesta ja 2 vastaan. Päätös tehtiin kongressin suljetulla äänestyksellä. Ennen äänestystä sekä Venäjän ampumahiihtoliitto että Valko-Venäjän ampumahiihtoliitto käyttivät perustuslaillista oikeuttaan puhua kongressissa.

Myös Ukrainan ampumahiihtoliitto otti puheenvuoron keskustelussa erotettujen jäsenten virtuaalisen puheenvuoron jälkeen.

Kongressi myös valtuutti IBU:n johtokunnan valvomaan ehtojen toteutumista ja poistamaan määrätyt kiellot väliaikaisesti seuraavaan kongressiin asti, jos se katsoo, että RBU tai BiFB on täyttänyt edellä mainitut ehdot.

Johtokunta oli tehnyt aiemmin vuonna selväksi, että kiellot pysyvät voimassa, kunnes molemmat kansalliset liitot osoittavat täyden sitoutumisensa IBU:n tavoitteiden ja periaatteiden tukemiseen ja edistämiseen, esimerkiksi erottautuen selkeästi Ukrainan-sodasta ja varmistamalla. että kukaan heidän virkamiehistään tai urheilijoistaan ei ole aktiivisesti mukana Venäjän armeijassa tai osallistu sotatoimiin.

Kongressi vahvisti myös päivitetyn budjetin vuosille 2022-23 ja budjettikehykset vuosille 2023-24, 2024-25 ja 2025-26. Kongressi jatkuu lauantaina ja silloin järjestetään IBU:n johtokunnan ja IBU:n teknisen komitean vaalit.

Myös vuoden 2027 MM-kisojen isäntä ratkesi

IBU valitsi perjantaina myös Viron Otepään vuoden 2027 ampumahiihdon MM-kilpailujen kisaisännäksi.

Loppusuoralla ehdokkaina oli Otepään lisäksi Suomen Kontiolahti.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu