Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Euroopan olympiakomiteoiden kokouksessa Ukraina-kohu – Kriittiset äänet hiljennettiin tylysti

Spyros Capralos puheenjohtaja Euroopan olympiakomiteat EOC
AOP

Euroopan olympiakomiteat EOC kokoontui viikonloppuna Kreikassa käsittelemään ajankohtaisia aiheita. Skandaali syntyi siinä vaiheessa, kun Pohjoismaiden olympiakomiteoiden puheenvuoro keskeytettiin puheen kääntyessä Venäjään ja Valko-Venäjään.

Pohjoismaiden olympiakomiteoiden puhemies Euroopan olympiakomiteoiden EOC:n Kreikan-tapaamisessa, Ruotsin olympiakomitean puheenjohtaja Peter Reinebo, kertoi, että oli tapaamisen aluksi kertonut Pohjoismaiden olympiakomiteoiden vastustavan Venäjän ja Valko-Venäjän läsnäoloa kokouksessa.

– EOC:n pääsihteerin käydessä läpi kokouksen ehtoja, hän puhui avoimen viestinnän tärkeydestä. Minulla oli tilaisuus nostaa käteni ja sanoa, että minulla on kommentti, Reinebo kertoo.

Reinebo ehti kertoa Pohjoismaiden olympiakomiteoiden vastustavan Venäjän ja Valko-Venäjän läsnäoloa kokouksessa. Kesken puheenvuoron miehen mikki kuitenkin hiljennettiin. Reinebo kommentoi tapahtunutta epämiellyttäväksi kokemukseksi.

EOC:n puheenjohtaja Spyros Capralos perusteli hiljentämistä sillä, että kyseessä oli tekninen kokous, eikä tarkoituksena ollut puhua politiikasta. Reinebo otti kommentin typertyneenä vastaan.

– Meidän lähestymistapamme ei ollut keskustella politiikasta, vaan esittää protesti kokouksen toteuttamista vastaan ​​tällä tavalla.

– Minusta on mahdotonta hyväksyä, että juuri alkavasta tapaamisessa ei saa kommentoida asiaa. Se oli jotain, jonka esitimme ensimmäisellä tauolla.

Selkkaus ei suinkaan päättynyt tähän, vaan jatkui, kun Ukrainan olympiakomitea alkoi antaa omaa kommenttiaan aiheesta.

– Sen jälkeen Ukrainan valtuuskunta nousi seisomaan ja yksi heistä sanoi, että heilläkin on kommentoitavaa koko asiaan. Hän alkoi puhua, ja sitten kului vain muutama sekunti, ennen kuin he sammuttivat hänen mikrofoninsa. Sitten hän jatkoi lausunnolla, jossa myös todettiin, että hänen mielestään oli väärä päätös antaa Venäjän ja Valko-Venäjän osallistua kokoukseen.

Kohun taustalla on myös Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n taannoinen päätös alkaa harkita Venäjän takaisinpäästämistä kansainvälisiin kilpailuihin. IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach totesi, että Ukrainan-sotaa tukemattomat urheilijat voitaisiin päästää kilpailemaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut