Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja puolustaa Venäjä-ulosantiaan: “Olympialiikkeen tehtävänä on edistää rauhaa”

Thomas Bach puheenjohtaja Kansainvälinen olympiakomitea IOC
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea IOC on viime aikoina ollut kohun keskellä, kun sen puheenjohtaja Thomas Bach on esittänyt liennyttäviä kommentteja Venäjän tilanteesta. Nyt Bach on puolustautunut italialaismedia Corriere della Seran haastattelussa.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach on kertomansa mukaan joutunut jo helmikuusta alkaen keskustelemaan tuskastumiseen saakka Venäjän asemasta kansainvälisessä urheilussa. Ukrainan-sota on ollut tuskallinen paikka koko maailmalle ja loppua ei näy.

– Olen keskustellut Venäjästä kuukausia kymmenien valtionpäämiesten ja pääministerien kanssa: kukaan heistä ei voi kertoa minulle, milloin ja miten sota päättyy. Niille, jotka kysyvät minulta, kuinka IOC käyttäytyy venäläisten kanssa seuraavia olympialaisia ​​silmällä pitäen ja saako se heidät kilpailemaan vai ei, vastaan: kuka minä olen tietääkseni ja voidakseni kertoa teille?

Bach painotti myös samalta seisomalta, ettei IOC:n kanta Venäjään ole muuttunut mihinkään.

– Tietysti. Neljä tuntia Ukrainan hyökkäyksen jälkeen tuomitsimme selvästi Venäjän ja asetimme sen osallistumiskieltoon IOC:n alaisuudessa pyytäen kansainvälisiä liittoja olemaan hyväksymättä maan edustajia ja olemaan järjestämättä tapahtumia Venäjän maaperällä. He kaikki hyväksyivät neuvomme. Se oli oikea valinta, mutta se ei ratkaise ongelmaamme.

Bach on kuitenkin puhunut julkisuudessa siitä vaihtoehdosta, että venäläisurheilijat päästettäisiin kisaamaan neutraalien tunnusten alla. Mies puolustaa näkökantaansa.

– Venäläiset urheilijat eivät todellakaan aloittaneet sotaa. Hallinnosta etääntyneiden pitäisi pystyä kilpailemaan puolueettoman lipun alla. Tavoitteenamme on saada venäläiset urheilijat, jotka eivät tue sotaa, kilpailemaan uudelleen. Mutta se ei ole helppoa.

Ratkaisu ei siltikään ole yksiselitteinen. Venäjä on eristetty maailman tasolla tehokkaasti.

– Päätöksissämme on valtava ero poliittisella tasolla. Jotkut hallitukset ovat itsenäisesti päättäneet evätä viisumit venäläisiltä urheilijoilta alueellaan, vaikka he saisivat kilpailla. Toiset kielsivät urheilijoitaan kilpailemasta venäläisten kanssa kostoksi. Lisäksi joissakin maissa he eivät tunne olonsa mukavaksi voidakseen taata turvallisuutensa.

– Rauhantehtävämme horjuu ja näin ristiriitaisessa tilanteessa nyt venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat maksavat. Mutta ongelma voi laajeta.

Bach haluaisi pitää politiikan ja urheilun erillään

Bachin mukaan Venäjä ja Ukraina eivät ole ainoa parivaljakko, jonka välillä on jännitteitä.

– Urheilusta on tulossa yhä enemmän poliittisen koston syy. Iranilaiset eivät ehkä halua amerikkalaisten kilpailevan, palestiinalaiset hylkäävät israelilaiset ja niin edelleen. Se on maailma täynnä konflikteja, kaikista näkökulmista ja myös urheilussa. Aina on joku, joka taistelee toista vastaan, joka ei halua jonkun osallistuvan tai vaativan sanktioita. Joten urheilu on jakautunut ja olemme repeytyneet erilleen.

Bach painottaa olympialiikkeen neutraalia statusta.

– Olympialiikkeen tehtävänä on edistää rauhaa ja pysyä poliittisesti neutraalina: meidän on tietysti nyt ymmärrettävä, miten tämä tehdään. Kisojen järjestäminen pitää ihmiset yhdessä, varsinkin vaikeina hetkinä.

– Meidän on näytettävä ihmisille, että kisat yhdistävät, koska täällä, maailmassamme, säännöt ovat samat kaikille: rangaistuspotku lauotaan 11 metristä, 100 metriä on aina 100 metriä, kielletyt aineet ovat kiellettyjä kaikille. Olympiakylän on oltava rauhan paikka uskonnosta, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolieroista tai puhutusta kielestä riippumatta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut