Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Ruotsin hiihtotähdet tylyttivät venäläistähti Veronika Stepanovaa: “Erittäin huolestuttavaa tukea aktiivisesti julmaa hallintoa”

Maja Dahlqvist Linn Svahn maastohiihto Ruotsi
AOP

Ruotsalainen hiihtotähti Linn Svahn ruoski maanantaina kovin sanoin venäläistä hiihtotähteä Veronika Stepanovaa tämän Venäjän politiikkaa tukevista lausunnoista.

Venäläinen maastohiihtäjä Veronika Stepanova teki viime kaudella suuren kansainvälisen läpimurtonsa ja nappasi tällä kaudella muun muassa olympiakultaa Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisissa.

Stepanova on ollut kuitenkin suuren negatiivisen huomion keskellä Venäjän aloitettua Ukrainan-sodan helmikuun lopussa. Hän on tukenut julkisuudessa avoimesti Venäjän sotatoimia, keikistellyt yhteiskuvissa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa ja pilkannut avoimesti Venäjää arvostelleita kanssakilpailijoitaan.

Kaiken huipuksi kun Kansainvälinen hiihtoliitto FIS äskettäin pidensi venäläisten hiihtäjien kilpailukieltoa kansainvälisistä kilpailuista, Stepanova kuvaili ratkaisua tekopyhäksi.

Ruotsalainen maastohiihtotähti Linn Svahn on sanonut painavan sanottavansa aiheesta. Stepanova on laukonut tylyjä kommentteja myös ruotsalaisille ja Svahn ei arvosta sitä.

– Seison sataprosenttisesti sen takana, mitä sanoin siinä asiassa. Mielestäni venäläisten ei pitäisi antaa tulla takaisin urheiluareenoille. Seison sen puolesta loppuun asti, Svahn totesi.

Hiihtäjäkollega Maja Dahlqvist yhtyi Svahnin kommentteihin.

– Venäjä käyttää urheilua propagandassaan. Ja sitten sanon “ei kiitos” – en halua kokea sitä. Mutta ei tunnu siltä, ​​että kaikki siellä toimivat itse ymmärtävät sitä samalla tavalla kuin me.

Svahn jatkoi, ettei myöskään allekirjoita venäläisten väitteitä politiikan ja urheilun erottamisesta toisistaan.

– Sota on suurempi kuin meidän urheilumme. Ja vaikka urheilu saattaa olla koko maailmani, se ei ole kaikkien muiden maailma, Svahn jatkoi.

Svahnin mielestä kullakin on oikeus mielipiteeseen, mutta niistäkin pitää kantaa vastuunsa.

– Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Mutta minusta on edelleen erittäin huolestuttavaa tukea aktiivisesti julmaa hallintoa, joka käy sotaa toista maata vastaan.

– Tänään meillä on mahdollisuus ilmaista sosiaalisessa mediassa kaikki mitä haluamme, mielipiteenvapaus on hienoimpia asioita, mitä meillä on, ja sitä meidän on suojeltava. Mutta meidän on myös suojeltava ihmisoikeuksia, Svahn päätti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu