Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

E-urheilu

Microsoft joutui myöntämään: “Sony on hallitseva konsolitoimittaja”

Microsoft Corporation ohjelmistoyhtiö USA
AOP

E-urheilun saralla aina vain suurempaa jalansijaa hakeva Microsoft Corporation on myöntänyt taannoisessa vastineessaan olevansa heikommassa asemassa konsoliensa yksinoikeuspeliensä kanssa kamppailussa Sony Group Corporationia vastaan.

Pelialan jätti Microsoft Corporation on myöntänyt, että Sony Group Corporationilla on enemmän eksklusiivisia pelejä, jotka ovat laadukkaampia kuin Microsoftin. Lausunto sisältyy asiakirjoihin, jotka liittyvät Microsoftin Activision Blizzard Inc:n hankintaan.

Microsoftin vastauksessa CMA:n Ongelmailmoitukseen se väittää, että ehdotettu sulautuminen edistää kilpailua, koska Sony on hallitseva konsolitoimija.

– Sen lisäksi, että Sony on hallitseva konsolitoimittaja, se on myös tehokas pelien julkaisija. Sony on kooltaan suunnilleen yhtä suuri kuin Activision ja lähes kaksinkertainen Microsoftin pelien julkaisuliiketoiminnan kokoon verrattuna.

– PlayStationilla oli vuonna 2021 yli 280 eksklusiivista ensimmäisen ja kolmannen osapuolen peliä, lähes viisi kertaa enemmän kuin Xboxilla, vastineessa todettiin.

Myöhemmin vastineessa Microsoft kommentoi myös pelien laatueroja.

– Sonylla on eksklusiivisempia pelejä kuin Microsoftilla, joista monet ovat laadukkaampia.

– Sekä Sonyn että Nintendo Co Ltd:n eksklusiiviset ensimmäisen osapuolen pelit ovat myydyimpiä Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Nykyinen Sonyn eksklusiivinen sisältö sisältää merkittäviä ensimmäisen osapuolen nimikkeitä, kuten The Last of Us, Ghost of Tsushima, God of War ja Spiderman.

Vastineessa väitetään myös, että konsolien yksinoikeudella myytävien pelien osuus maailmanlaajuisesta pelimyynnistä on suurempi PlayStationille kuin Xboxille. Tilanne korostuu entisestään Nintendolla, koska Nintendon yksinomaisen ensimmäisen osapuolen portfolio on sille tärkeä.

– On epätodennäköistä, että Sony, johtava konsoli, jolla on suurempi kuin 2-1-johto, suljettaisiin, koska sillä ei ole pääsyä yhteenkään franchising-sopimukseen.

Microsoft kommentoi lisäksi Nintendon eksklusiivisia pelejä väittäen, että se tarjoaa laajemman valikoiman aikuisille tarkoitettua sisältöä kuin Xbox.

– CMA on luonnehtinut Nintendo Switchin väärin ensisijaisesti perheille tarkoitetuksi. Tällainen luonnehdinta jättää huomioimatta sen tosiasian, että kypsemmälle väelle/aikuisille tarkoitettuja pelejä on saatavilla Switchillä ja niitä markkinoidaan aktiivisesti, myös Switchin YouTube-kanavalla.

– Nintendon innovaatioiden käyttö ei saisi heikentää sitä tosiasiaa, että se tarjoaa edelleen konsolikokemusta, joka kilpailee Xboxin ja Sonyn kanssa, vastineessa painotetaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta E-urheilu