Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Nyrkkeilyliitto ryhdistäytyi Venäjä-kysymyksessä

nyrkkeily
AOP

Suomen Nyrkkeilyliitto joutui kohun keskelle aiemmin tammikuussa, kun urheilupiirien mielestä se ei ottanut tarpeeksi tiukkaa kantaa Venäjän asemaan nyrkkeilyssä. Nyt Nyrkkeilyliitossa on otettu uusi lähestymiskulma kiistakapulaan.

Suomen Nyrkkeilyliitto kertoi maanantaisessa tiedotteessaan, että se on käynyt Ukraina-kannastaan tiivistä vuoropuhelua Suomen Olympiakomitean, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä muiden olennaisten toimijoiden kanssa. Käydyn keskustelun seurauksena Nyrkkeilyliitto on täsmentänyt kantaansa arvokilpailujen osalta.

– Suomalaiset nyrkkeilijät voivat osallistua kansainvälisiin kilpailuihin muiden verrokkimaiden mallin mukaisesti, mutta eivät ottele Venäjää tai Valko-Venäjää edustavia vastaan. Nyrkkeilyliitto ei lähetä urheilijoita Venäjällä tai Valko-Venäjällä järjestettäviin tapahtumiin. Lisäksi Nyrkkeilyliitto ei ota vastaan venäläis- eikä valkovenäläisnyrkkeilijöitä tai toimitsijoita Suomessa järjestettäviin nyrkkeilytapahtumiin.

– Suomesta ei ole lähdössä joukkuetta naisten MM-kilpailuihin Intiaan, liiton tiedotteessa todettiin.

Samalla tiedotteessa kerrottiin, että kuten aiemmin, Nyrkkeilyliitto tukee Olympiakomitean kannanottoa, jossa vaaditaan kansainvälistä urheiluliikettä sulkemaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat ja toimihenkilöt pois kansainvälisistä tehtävistä tai tapahtumista.

Aiemmin Nyrkkeilyliitto tiedotti, että arvokilpailuihin ja olympiakarsintoihin osallistuvat suomalaiset nyrkkeilijät voivat otella Venäjää tai Valko-Venäjää edustavaa ottelija vastaan. Muissa kansainvälisissä turnauksissa suomalaiset nyrkkeilijät antavat luovutusvoiton kohdatessaan Venäjää tai Valko-Venäjää edustavan urheilijan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit