Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1-kuljettajat pöyristyivät FIA:n ilmoittamista hirmusakoista: “Mikä oikein ansaitsee miljoonan euron sakot?”

Formula 1
AOP

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti torstaina, että F1-sarjan tuomaristot voivat jatkossa lätkäistä kuljettajille jopa miljoonan euron sakkoja.

F1-kuljettajien reaktio muutokseen oli vähintäänkin hämmentynyt. Aiemmin tuomaristojen määräämät sakot voivat olla maksimissaan 250 000 euroa. Summa siis nelinkertaistettiin. FIA päätti muutoksesta kokouksessaan Sveitsin Genevessä torstaina.

– Minulla ei ole aavistustakaan, mikä rike ansaitsee miljoonan euron sakon, Ferrari-kuljettaja Charles Leclerc ihmetteli.

F1-kuljettajien järjestön GPDA:n puheenjohtaja George Russell kuvaili muutosta “hävyttömäksi”.

– Palkkani oli ensimmäisellä F1-kaudellani viisinumeroinen, ja menoni olivat itse asiassa kuusinumeroiset, kun maksoin niistä valmentajalleni, lennoistani ja assistenttini kulut, Russell kuvaili.

Haas-kuljettaja Kevin Magnussen sanoi luvun “kuulostavan naurettavalta”, kun taas AlphaTaurin Daniel Ricciardo kuvaili sitä “pelottavaksi”.

Pelotteeksi summa FIA:n mukaan onkin tarkoitettu ja sen tavoitteena on, etteivät tiimit ja kuljettajat sortuisi entistä vakavampiin tai vaarallisempiin sääntörikkomuksiin jatkossa.

– Jos he aikovat sakottaa meitä miljoonalla, tehdään 100-prosenttisen varmaksi, että se raha menee hyvään tarkoitukseen, Mercedeksen Lewis Hamilton huomautti BBC:n mukaan.

– Moottoriurheilussa on niin paljon rahaa ja meidän tulee tehdä vieläkin enemmän, jotta saavutettavuus ja moninaisuus paranevat. Se on ainoa tapa, jolla he saavat minulta sen miljoonan, seitsenkertainen maailmanmestari totesi.

Hamilton sai vastikää 50 000 euron sakon vaarallisesta tempustaan Qatarin GP:ssä, kun mies kipitti radan yli kesken kilpailun ajettuaan itse ulos.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1