Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Ferrarilta erikoista taktikointia F1-kauden päätöskisassa: “Meidän oli autettava häntä”

Charles Leclerc ajoi F1-kauden viimeisessä osakilpailussa toiseksi
AOP

Ferrarin Charles Leclerc päätti kautensa toiseen sijaan Abu Dhabissa sunnuntaina.

Maaliin Charles Leclerc ajoi kuitenkin F1-kauden päätöskisassa vasta kolmantena. Monacolaiskuljettaja päästi nimittäin kilpailun lopussa tietoisesti Red Bullin Sergio Perezin ohitseen. Taktikoinnin tavoitteena oli auttaa Ferraria valmistajien MM-sarjan sijoituksissa.

Leclerc päästi Perezin ohitseen, sillä meksikolaista odotti viiden sekunnin aikarangaistus. Ferrari yritti näin avittaa Pereziä pysymään rangaistuksesta huolimatta neljäntenä ajaneen Mercedeksen George Russellin edellä.

– Meidän oli autettava häntä tavalla, jotta hän voisi ajaa viiden sekunnin rangaistuksen jälkeen maaliin Georgen edelle, joten yritin antaa hänelle DRS:n ja liukuvirran, Leclerc paljasti kilpailun jälkeen.

Leclercin apu ei Perezille kuitenkaan aivan riittänyt ja Russell kuittasi Perezin aikarangaistuksen jälkeen meksikolaisen ohi kolmanneksi. Brittikuljettajan kolmossijalla Mercedes varmisti samalla toisen sijan valmistajien MM-sarjassa ennen Ferraria.

Kaikkiaan Leclerc oli Ferrarin vauhtiin ja viikonloppuun kuitenkin tyytyväinen. Tallissa tehtiin monacolaisen mukaan kaikki mahdollinen, jotta kausi saatiin positiiviseen päätökseen.

– Toisaalta olin tyytyväinen, koska tällaisena viikonloppuna emme rehellisesti sanottuna olisi voineet tehdä tiiminä yhtään asiaa paremmin, mies totesi.

– On harmi, että jäimme valmistajien sarjassa kolmanneksi, sillä vain sillä oli minulle merkitystä. Haluan kiittää tiimiä uskomattomasta työstä ja uskomattoman kovasta työstä ensimmäisestä kisasta lähtien.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1