Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Barcelonan GP:n voitto ratkaistiin varikolla – Kolmanneksi körötelleellä Bottaksella ei mahdollisuuksia

Hamilton voittoon Barcelonan GP:ssä
AOP

Formula 1 -kauden neljäs osakilpailu Barcelonassa oli kahden kuljettajan kamppailu. Lewis Hamilton ja Max Verstappen ajoivat tiukan kilpailun, joka ratkesi lopulta varikolla Hamiltonin eduksi.

Lauantaina uransa sadannen paalupaikan valloittanut Hamilton lähti ruudusta kelvollisesti liikkeelle, mutta pieni virhe ensimmäisessä mutkassa maksoi kärkipaikan Verstappenille.

Valtteri Bottaksen startti ei ollut täydellinen, mutta hän onnistui säilyttämään sijoituksensa kahteen ensimmäiseen mutkaan. Nopeassa kolmosmutkassa Charles Leclerc onnistui kuitenkin kuittaamaan hitaasti kulkeneen Bottaksen.

Verstappen ja Hamilton karkasivat nopeasti 8:n sekunnin karkumatkalle, mutta Yuki Tsunodan Alpha Taurin hyytyminen toi turva-auton radalle. Antonio Giovinazzi kurvasi turva-auton aikana renkaiden vaihtoon, mutta Alfa Romeo töpeksi tilanteen täydellisesti. Yksi tuoreista renkaista oli jo valmiiksi tyhjä ja Alfa Romeon stoppi kesti lähes minuutin.

Uusintalähdössä sijoitukset eivät vaihtuneet, vaikka Leclerc kävikin näyttäytymässä Hamiltonin taustapeileissä.

Verstappen otettiin varikolle kierroksella 24. Red Bull töpeksi hollantilaisen pysähdyksen, kun toinen takarenkaista ei ollut valmiina. Koheltaminen ei kuitenkaan maksanut kärkipaikkaa – Verstappen kuittasi kärkipaikan viiden sekunnin marginaalilla Hamiltonin pysähdyttyä viisi kierrosta myöhemmin. Leclerc pysähtyi Bottasta myöhemmin ja putosi varikkostoppien aikana suomalaisen taakse.

Kimi Räikkösen kisa oli tapahtumaköyhä. Alfa Romeon vauhti oli hukassa ja Räikköstä ajatettiin yhden pysähdyksen taktiikalla. Räikkönen tuli varikolle hieman kisan puolivälin jälkeen ja putosi kymmenenneltä sijalta häntäpäähän.

Hamilton pysähtyi toisen kerran kierroksella 42. Hamilton palasi radalle 22. sekuntia Verstappenin perässä, kun kierroksia oli jäljellä 24. Myös yhden pysähdyksen taktiikalla ajanut Bottas ohitti tallikaverinsa. Hamilton aloitti rajun takaa-ajon ja vasaroi kelloon toistuvasti kilpailun nopeimpia kierroksia. Kierroksella 52 Mercedes ohjeisti Bottasta olemaan hidastelematta nopeampaa ja tuoreemmilla renkailla ajanutta Hamiltonia. Bottas vitkutteli muutaman mutkan, mutta päästi lopulta Hamiltonin edelleen.

Hamilton jatkoi tuoreemmilla renkaillaan Verstappenin jahtaamista. Lopulta kierroksella 60 ero oli kurottu umpeen ja ohitus tapahtui helposti DRS:n avulla.

Hamiltonin voiton avaimena toimi Mercedeksen taktiikka. Red Bull ajatti Verstappenia yhdellä stopilla, kun Hamilton pysähtyi kahdesti. Hamilton hiosti keskimmäisellä stintillään kärjessä ajanutta Verstappenia, mikä osaltaan johti rengasetuun myöhemmin kilpailussa.

Valtteri Bottaksen kisa ei säväyttänyt. Bottas ei missään vaiheessa kisaa yltänyt kärkikaksikon vauhtiin. Vähimmäisvaatimus kuitenkin täyttyi, mutta MM-taiston osalta vauhtia ei tällä hetkellä ole tarpeeksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1