Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Monacon GP:n harjoitukset on aina ajettu torstaisin – taustalla kristillinen syy

F1 Monacon GP
AOP

F1-sarja jatkuu tällä viikolla, kun tallit suuntaavat legendaariselle Monacon katuradalle. MM-sarjan lyhin rata nauttii ahtaudestaan huolimatta edelleen suurta arvostusta ja jokainen kuljettaja haaveilee kilpailun voitosta.

Monacon GP on monella tapaa poikkeuksellinen – myös aikataulujen osalta. Kaikilla muilla radoilla autot lasketaan enimmäisiin harjoituksiin perjantaina, mutta Monacossa moottorit käynnistyvät jo torstaina – perjantaina ei ajeta ollenkaan.

Erikoisella aikataulutuksella on kristilliset taustat. Aiemmin Monacon GP järjestettiin helatorstaiviikolla. Helatorstai oli yleinen vapaapäivä, toisin kuin sitä seuraava perjantai. Harjoitukset oli järkevämpi ajaa jo torstaina, että kaupunkivaltion muut toiminnot rullaisivat perjantaina mahdollisimman normaalisti.

Katurata on edelleen julkisessa käytössä myös kisaviikonlopun aikana. Formuloiden lisäksi tulevana viikonloppuna ajetaan muidenkin luokkien kilpailuja, mutta iltaisin rata avataan osittain normaaliin ajoon.

Sittemmin Monacon GP ei ole ollut enää sidottu juhlapyhiin, mutta harjoituspäiväksi on vakiintunut perinteitä kunnioittava torstai.

Formula ykkösten Monacon GP ajetaan 20.-23.5. Aika-ajot ovat lauantaina 22.5 klo: 16:00 ja kilpailu sunnuntaina 23.5. klo: 16:00 suomen aikaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1