Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

NYT: Kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n puheenjohtaja astuu sivuun ahdistelukohun vuoksi

Hamane Niang (keskellä) on johtanut FIBA:a pitkään.
AOP

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on valtavan kohun keskellä, kun sen puheenjohtaja, malilainen Hamane Niang, on astunut virastaan syrjään vakavien syytösten vuoksi.  Yhdysvaltalaisen New York Times -lehden mukaan hänen syytetään jättäneen huomiotta vuosikausia jatkuneen naisten seksuaalisen hyväksikäytön Malin koripallopiireissä.

69-vuotias Hamane Niang on johtanut Kansainvälistä koripalloliittoa FIBA:a vuoden 2019 elokuusta. Malin koripalloliittoa hän johti vuodesta 1999 vuoteen 2011 ja hän on toiminut lisäksi Malin urheiluministerinä vuodesta 2019.

New York Times kertoo artikkelissaan, että Niangin kerrotaan jättäneen huomiotta malilaisin naiskoripalloilijoihin kohdistuneen seksuaalisen väärinkäytön ja olleen itse jopa joissain tapauksissa paikalla. Niangia ei kuitenkaan syytetä itse teoista.

FIBA kertoi lähettämässään sähköpostissa New York Timesille, että Niang kiistää kaikki syytökset, mutta astuu kuitenkin syrjään asemastaan ja tekee täyttä yhteistyötä tutkinnan ajan.

– Minua ei ole koskaan liitetty näihin syytöksiin ja minulla ei ole koskaan ollut tietoa millään tapaa esittämistänne syytöksistä, Niang kommentoi New York Timesille.

FIBA kommentoi myös tilannetta.

– Meillä on nollatoleranssi kaikille häirinnän muodoille ja väärinkäytölle ja välitämme sydämellisen myötätuntomme kaikille tällaisten toimien uhreille, järjestö totesi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo