Seuraa meitä:

Ralli

Kalle Rovanperä laittoi ennätyksiä uusiksi Viron MM-rallissa – suomalainen huippuvauhdissa

Kalle Rovanperä
AOP

Virossa ajetaan viikonloppuna rallin MM-sarjan seitsemäs osakilpailu. Perjantain erikoiskokeilla suomalainen Kalle Rovanperä oli huippuvauhdissa. Perjantaina ajetuista kahdeksasta erikoiskokeesta, Rovanperä kellotti pohja-ajan kuudessa.

Samalla meni uusiksi Rovanperän henkilökohtainen ennätys yhden MM-rallin pätkäpohjien määrien osalta. Miehen vanha ennätys oli viime vuoden Viron MM-rallista, jolloin Rovanperä kellotti viisi pohja-aikaa. Nyt ennätys meni uusiksi jo perjantain ajojen perusteella. Yhteensä Viron MM-rallista Rovanperällä on nyt seitsemän pohja-aikaa – yksi torstain avauserikoiskokeelta ja kuusi perjantain erikoiskokeilta.

”On saanut tulla ihan maksimia. Toinen lenkki oli raju, eivätkä säätömme olleet hyvät. Pito hävisi, minkä vuoksi joutui puristamaan. Silti olimme vain juuri ja juuri nopeampia”, Rovanpera kommentoi päivää Rallit sivuston mukaan.

”Tuollaisella vauhdilla tulee tilanteita siellä täällä. Kuten on nähty, muillakin on ollut tilanteita.” Rovanperän viimeisellä erikoiskokeella nähtiin lopussa hurja hyppy, jonka alastulo laittoi kusin tiukalle.

”Koko ajan on lyöty ainakin 110 prosenttia likoon. Enempää ei pysty. Pitää jatkaa samalla tavalla, ja katsotaan sitten, miten tässä käy.”

Suomalainen johtaa siis tällä hetkellä Viron MM-rallia, jossa ajetaan vielä lauantaina yhdeksän erikoiskoetta ja sunnuntaina vielä kuusi. Viikonloppuun ennakkosuosikkina lähtenyt Viron Ott Tänak joutui keskeyttämään kisansa jo heti aamupäivästä kahden peräkkäisen rengasrikon seurauksena.

Toyotan Rovanperän takana väijyy Hyundain Craig Breen vain 8,5 sekunnin päässä. Rovanperä lähtee kuitenkin viikonlopun lopuissa erikoiskokeissa hakemaan jatkoa perjantain hyvälle vauhdille ja metsästää samalla uransa ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Ralli